BAKKA, Karabük’ün Gastronomi Zenginliğini Türk Mutfağı Haftası’nda Tanıttı

28 May 2025 - 1735 Read
Karabük’te, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte Ajansımız, Karabük’e ait coğrafi işaretli ve geleneksel lezzetlerin tanıtımına katkı sundu. Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programla Karabük’ün zengin mutfak kültürü bir kez daha kamuoyunun beğenisine sunuldu.
Etkinlikte; Yazıköy keşkeği, Eflani hindi bandırması, Ovacık çullu böreği, Eskipazar miyane helvası ve Yenice mantarlı böreği gibi bölgeye özgü pek çok geleneksel tat ziyaretçilerle buluştu.
Programa, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un yanı sıra vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, kadın kooperatifleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Ajansımız tarafından desteklenen bu etkinlik, yalnızca yöresel lezzetlerin tanıtımına değil; aynı zamanda bölgenin gastronomi turizmi potansiyelinin görünür kılınmasına ve kültürel mirasın korunarak gelecek nesillere aktarılmasına da önemli katkılar sundu.
BAKKA olarak; coğrafi işaretli ürünlerin ticarileşmesi, gastronomi odaklı tematik turizmin geliştirilmesi ve yerel kültürel değerlerin korunması amacıyla bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz.





Other News

Geçmişin İzinden Geleceğe: Hamidiye Konağı Devrek’te Ziyarete Açıldı

Özel Sektöre Yönelik Teşvik ve Destekler Bilgilendirme Toplantıları Tamamlandı

Yerel Kalkınma Hamlesiyle TR81 Bölgesi’nde 12 Yatırım Konusuna Büyük Destek

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı İlan Edildi

SoGreen Yeşil Girişim Hibe Programı Kapsamında İlk Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

BAKKA Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Üzülmez Kültür Vadisi’nde Gerçekleştirildi