Kardemir-Çin İşbirliği

1 June 2010 - 2802 Read
Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş, 50 megavat gaz yakıtlı enerji santralinin yapımı için China Shanghai ile 29 milyon 745 bin dolar bedelli kontrat imzaladı.
Kardemir´in Kamuyu Aydınlatma Platformu´nda yayımladığı yazıda, şirketin yatırım programında yer alan 50 megavat gaz yakıtlı enerji santralinin yapımcı firmasını belirlemek üzere yapılan çalışmaların tamamlandığı belirtilerek, China Shanghai (Group) Corporation for Foreign Economic & Technological Cooperation firması ile ekipman ve mühendislik temini konusunda 29 milyon 745 bin dolar bedelli kontrat imzalandığı kaydedildi.
Söz konusu yatırımın 26 ayda tamamlanmasının planlandığı ifade edilerek, kurulacak olan yeni santralle birlikte Kardemir prosesinde açığa çıkan atık gazların enerjiye çevrileceği, böylelikle Kardemir A.Ş´nin tüketmiş olduğu elektrik enerjisinin tamamını kendisi üretebileceği duyuruldu.
Other News

Batı Karadeniz SoGreen Yeşil Girişim Hibe Programı İlan Edildi

Denetimli Serbestlik Altındaki Bireyler İçin Usta Çırak Etkinliği Düzenlendi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Geçici Olarak Yeni Hizmet Binasına Taşındı

Bartın OSB'de Yeni Teşvik Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Bölgesel Güç Birliği İçin Karabük’te Stratejik Buluşma

BAKKA, OECD Maden Bölgeleri Konferansı’nda Ülkemizi Temsil Etti