Türkiye’den rüzgar enerjisinde dev adım

5 October 2011 - 3430 Read
Türkiye, ABD, AB ve Çin´in büyük yatırımlar yaptığı rüzgar enerjisinde dev bir adım atıyor. Sabancı Üniversitesi, TÜBİTAK, TUSAŞ-TAI, İTÜ ve İstanbul Ulaşım A.Ş.’den 120 uzman tarafından geliştirilen Milli Rüzgar Enerji Sistemi (MİLRES) projesinde sona yaklaşılıyor. Yaklaşık 2.5 yıldır üzerinde çalışılan ve yerli olanaklarla bir rüzgar türbinin geliştirilmesini öngören 50 milyon lira bütçeli proje önümüzdeki yıl ilk prototipi hayata geçirecek.
Tasarım ve teknoloji geliştirme çalışmalarını yürüten ekip, önümüzdeki yılın sonunda projenin ilk etabı olan 500 kilovat gücündeki rüzgar türbinini çalıştırmayı planlıyor. 2014 yılında da 2 bin 500 kilovatlık büyük model bitirilecek. Üretimin tamamı yerel sanayicilere yaptırılacak. Böylelikle yerel rüzgar türbini yan sanayiinin temelleri atılmış olacak. Bütçesiyle savunma projeleri dışında, cumhuriyet tarihinin en büyük araştırma geliştirme projesi olan MİLRES´in Türkiye ekonomisine beş yıl içinde otomotiv sanayii kadar katkı sağlaması hedefleniyor. 2023 yılına kadar 20 bin megavat rüzgar enerjisi üretmek için 30 milyar doları rüzgar türbinlerine yatıracak Türkiye, bunun en azından 7.5 milyar dolarını kendi imkanlarıyla sağlamayı planlıyor.
Kaynak : http://www.invest.gov.tr/tr-TR/infocenter/news/Pages/041011-turkey-to-locally-produce-wind-turbines-milres.aspx
Other News

TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde Faaliyet Gösteren 8 Sanayi Kuruluşu İSO 500’de

Eflani Çember Bezi Yeni Projelerle Geleceğe Taşınıyor

Yerel Ürünlerin Markalaşması Teknik Destek Programı Mart-Nisan Dönemi Sözleşmeleri İmzalandı

Yörük Köyü'nün Küresel Turizm Yolculuğu İçin Güç Birliği

AJet Hava Taşımacılığı A.Ş. ile Görüşme Gerçekleştirildi

BAKKA’nın “ai.yıldız” Markası Türk Patent ve Marka Kurumu Tarafından Tescil Edildi



