Yedek Listede Yer Alıp Sözleşme İmzalayan Firmalar İçin Başlangıç Toplantısı ve Uygulama Eğitimleri düzenlenecektir...

6 July 2011 - 3389 Read
Ajansımız İzleme ve Değerlendirme Birimi tarafından 2010 Yılı Mali Destek Programı Uygulama Sürecinin genel olarak tanıtıldığı başlangıç toplantısı ve uygulama eğitimleri düzenlenecektir. Söz konusu toplantı 07 Temmuz 2011 Perşembe günü saat 10:00’da Ajansımızın Zonguldak’ta bulunan merkez ofisi toplantı salonunda gerçekleştirilecek olup, yedek listede yer alarak sözleşme imzalayan tüm firmalarımız davetlidir.
Toplantıda projelerin izlemesinden sorumlu personelin tanıtımı, katılımcılara dağıtılan dokümanların tanıtımı, sözleşme ve eklerinin açıklanması, dikkat edilmesi gereken önemli başlıklar olan genel ve idari hükümler, mali hükümler, ödeme prosedürleri, sözleşme değişikliği ve feshi koşulları, izleme ve ödeme süreçleri vurgulanarak proje döngüsünün kısa tanıtımı, proje uygulamasının sürekli izlenmesinin amaçlarının açıklanması, izleme araçlarının ve faaliyetlerinin ayrıntılı bir şekilde açıklanması, erken uyarı, düzeltici tedbirler ve usulsüzlük prosedürlerinin açıklanması, satın alma süreçlerinin açıklanması yapılacaktır.
Eğitimin devamında ise satın alma usul ve esasları, temel satın alma kuralları, satın alma yöntemleri (ihale usul ve esasları), şartname hazırlama, satın alma işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek olan sıkıntıların çözümüne yönelik uyarı ve bilgilendirmeler yapılacaktır. Eğitimin son kısmında ise proje kapsamındaki faaliyetlerin görünürlük esaslarının anlatılması hedeflenmektedir.
Sözleşme Öncesi Bilgilendirme toplantısında dağıtılmış olan rehberler ile birlikte toplantıya gelinmesi önem arz etmektedir.Toplantıya katılım sağlanması proje faaliyetlerinin belirlenen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirilmesi ve imzalanan/imzalanacak olan destek sözleşmesi kapsamında taahhüt edilen destek miktarının alınabilmesi için temel koşuldur. Aksi takdirde, söz konusu faaliyetlerin (uygulama ve satın almaların) eksik ve hatalı yapılmasından dolayı ortaya çıkabilecek olan sorunlardan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı sorumlu olmayacaktır.
Toplantıya ilişkin gündemi ekte bulabilirsiniz.
Other News

Personel Alımı Mülakat Listesi Açıklandı!

Cemre Çarşısı’nda Batı Karadeniz’in Yerel Değerleri Göz Doldurdu

2026 Yılı Fizibilite Desteği Programı İlan Edildi

SiberVatan ’dan Doğan Bir Girişim: TECHNATOLIA

BAKKA’dan Bartın’da Yatırımcılara Çifte Destek Tanıtımı: Yerel Kalkınma Hamlesi ve SoGreen Programları Anlatıldı

Yerel Ürünlerin Markalaşması Teknik Destek Programı İlan Edildi