31 Temmuz 2024 - 226 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgedeki aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına katkı sunmak amacıyla teknik destek programları yürütmektedir.

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler için “Dijital/Teknolojik Dönüşüm, Yeşil Dönüşüm ve İhracat Kapasitesinin Artırılması” öncelikleriyle tasarlanan 2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı Mayıs-Haziran döneminde 4 proje başvurusu alındı, yapılan değerlendirme sonucunda 1 proje başarılı bulundu.

Kar amacı güden ve gütmeyen kurum/kuruluş ve işletmeler için “Kadın veya Genç İstihdamını Artırmaya Yönelik Mesleki Beceri ve Kapasitenin Geliştirilmesi”, “Başta Kadın Kooperatifleri Olmak Üzere Kooperatifçiliğin Geliştirilmesi” ve “Kadınların veya Gençlerin Kırsal Girişimcilik ve Nitelikli Tarımsal Faaliyetlerde Rollerinin Artırılması” öncelikleriyle tasarlanan 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programında kadın ve gençlerin girişimci olduğu veyahut istihdam taahhüdü sunulduğu projelere puan avantajı uygulanmaktadır. Program kapsamında Mart-Nisan döneminde 4 projeyle sözleşme imzalandı.  Mayıs-Haziran döneminde ise alınan 5 başvurudan 1’i başarılı bulundu.

Programlar kapsamında başarılı olarak değerlendirilen 2 projenin sözleşmeleri, Karabük Valiliğinde BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karabük Valisi Mustafa Yavuz ile yararlanıcı kurum temsilcileri olan Karabük TSO Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve Karabük OSB Müdürü Alper Tolga Saka arasında imzalandı.

BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, program ve projeler hakkında genel bir bilgilendirme yapıldıktan sonra teknik desteğin yararlanıcılara sağlayabileceği avantajlar ve bölgeye sunduğu katkılar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Programlara yılsonuna kadar başvuru alınmaya devam edileceğini hatırlatan Altunsu, geçmiş dönemlerde tamamlanan projelerin etkilerinden bahsetti.

Ardından Karabük Valisi Mustafa Yavuz yapmış olduğu konuşmada teknik destek programlarının etkilerine dikkat çekerek bölge işletmelerinin ve kurumlarının kurumsal ve yönetsel kapasitelerini arttırabilmeleri adına programdan faydalanmalarının önemini vurguladı.

Teknik Destek Programlarına yeni proje başvuruları Temmuz-Ağustos döneminde kabul edilmeye devam etmekte olup sözleşmesi imzalanan projelere ilişkin liste aşağıda yer almaktadır.

MAYIS-HAZİRAN DÖNEMİ BAŞARILI PROJE LİSTESİ

REFERANS NO

PROJE ADI

BAŞVURU SAHİBİ

TR81/24/YTD/0003

Yaşanabilir Karabük İçin Bir Adım At

Karabük OSB Müdürlüğü

TR81/24/MESLEK-TD/0011

Kadınların ve Gençlerin Dış Ticaret ve Gümrük Yönetimi Konusunda Uzmanlaştırılması Eğitimi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et