31 Mayıs 2024 - 160 Okunma

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda gerçekleşen olan Bilim Şenliği’nde, okullarımızda yapılan teknoloji tasarımı ve fen bilimleri çalışmaları, Deneyap Atölyeleri’ndeki çalışmalar, sosyal projeler, TÜBİTAK ve TEKNOFEST projeleri sergilendi.

Bilim kültürünün ve iletişimin toplumda yaygınlaştırılması, bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı oluşturulması ve gençlerimizin bilimle buluşmasını sağlamayı, onların merakını uyandırarak; bilgiye olan tutkularını artırmayı amaçlayan, Karabük Valiliği himayelerinde hazırlanan Karabük Bilim Şenliği’nin startı, Aralık 2023’te verildi.

Valimiz Mustafa Yavuz, şenlikte gerçekleştirdiği konuşmada, Karabük Bilim Şenliğimizin hazırlıklarının 6 aydır devam ettiğini vurgulayarak; 200 öğrencimiz 60 öğretmenimizin koordinasyonunda, 65 bilim projesi ile Şenliğe katıldığını ifade etti.

Valimiz Mustafa Yavuz; “ Bu Bilim Şenliği’ni kıymetli kılan başka bir husus ise; Merkez ilçemiz dahil 6 ilçemizden gençlerimizin ve çocuklarımızın katılıyor olması. Ovacık’tan Eflani’ye, Eflani’den Yenice’ye Safranbolu’muzdan Eskipazar’a kadar okullarımız, öğrencilerimiz bugün buraya katılım sağlıyorlar. Hepinizin bildiği üzere; hayatımız dijital bir noktaya kaydı. Bizlerin ülke olarak, Karabük olarak bu dijital dönüşümü yakalamamız lazım. Bu anlamda; Bilim Şenliğimizin buna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca bir hedefimiz var; hedefimiz Karabük’ü bir Proje İli haline getirmek. Bugün, Eğitim Kenti Karabük olmak üzere, Tabiat Karabük olmak üzere yine Sanayi Bakanlığımızın katkıları ile Belediyemiz tarafından hazırlanan açılışa hazır hale getirilen Bilim ve İnovasyon Merkezimiz ve adını sayamadığımız bir çok proje ile Karabük adım adım proje ili olmaya doğru gidiyor. Bugün burada sergilenen 65 eserin hem ulusal anlamda hem de uluslararası anlamda bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.Önümüzdeki aylarda yapılacak olan Teknofest başta olmak üzere; ülkemizde düzenlenen proje yarışmalarıda ve uluslararası düzeyde düzenlenecek proje yarışmalarında bu projelerin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve ödülle döneceğine inanıyorum.”şeklinde konuştu.

Karabük Merkez okullarımız 20, Safranbolu 15, Yenice 5, Eskipazar 5, Eflani 3, Ovacık’ dan 2 proje olmak üzere; toplam 50 proje şenlikte yer alırken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de hazırladıkları 15 proje ile şenliğe katılım ve katkı sağladı.

65 farklı çalışmanın yer aldığı Bilim Şenliği’ne, ayrıca Karabük Belediyesi, Karabük Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ve BAKKA Karabük Yatırım Destek Ofisi katkı sundu.

Bilimi eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde halkımıza sunmayı amaçlayan Bilim Şenliği’nde; deneyler, interaktif sergiler, atölyeler ve daha birçok etkinlikle bilimseverlerin ilgisini çekecek aktivitelere yer verildi.

Ayrıca, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Mobil Bilim Otobüsü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Güvenli İnternet Simülasyon Tırı, Karabük İl Jandarma Komutanlığından ‘’Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’’ Emniyet Müdürlüğü’nden “Mobil Trafik Eğitim Tırı” Bilim Şenliği’nde yer aldı.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et