Agroturizmde Destinasyon Yönetimi

25 January 2024 - 713 Read
Batı Karadeniz Bölgesi’nde turizmin çeşitlendirilmesi, ekoturizmin geliştirilmesi ve turizmde sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla Ajans tarafından agroturizm alanında 2018, 2021 ve 2023 yılında destekler sağlanmış ve bu turizm türünde bölgede bir ilerleme kaydedilmeye başlanmıştır. Ajans tarafından verilen desteklerle safran bitkisinin üretiminin geliştirilmesinin yanında lavanta üretimi de başlatılmış, agroturizmin geliştirilmesinde önemli bir adım atılmıştır.
Bunun yanında 2024 yılında tescil alarak Türkiye'nin Avrupa Birliği’nden tescilli ilk baharatı olarak kayıtlara geçen Safranbolu Safranı bölgenin ürün markalaşmasının yanında agroturizmin gelişimine de önemli bir katkı sunacaktır. Türkiye'nin AB'den coğrafi işaret tescili alan 19'uncu ürünü olan Safranbolu safranı, adını verdiği ilçede 2023'te 8 köyde 28 üretici tarafından 81 dekar alanda üretilmektedir.
Ajans tarafından “Safranbolu’da Agroturizmin Geliştirilmesi” adıyla 2023 yılında bir rapor hazırlığına başlanmış olup raporda bu konudaki çalışmaların daha sistematik hale getirilmesine yönelik öneri ve eylemler oluşturulmuştur. Söz konusu rapor yayımlanmaya hazır hale getirilmiştir. Tarım ve turizm sektörlerinin bir arada değerlendirildiği agroturizmde farkındalığın arttırılması ve mevcut potansiyelin değerlendirilmesi ile hazırlanan raporun lansmanına yönelik olarak “Agroturizmde Destinasyon Yönetimi” semineri organize edilmiştir.
5 Şubat 2024 Pazartesi günü Saat 10.00-12.00 arası çevrim içi olarak gerçekleştirilecek seminerde, sürdürülebilirlik stratejileri ve yeşil destinasyonlar konusunda uzman Ferdi Akarsu agroturizmde destinasyon yönetimi konusunun yanında gastronomi ve yerel lezzetler konularına da değinecektir. Destinasyon yönetimi ve markalaşma konusunda uzman Nazlı Kayı ise tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda öne çıkan Safranbolu odağında hazırlanan Agroturizm Raporu’nda ortaya çıkan eylem ve önerilere değinecektir. Toplantı detayları aşağıda verilmiş olup ilgilenen tüm paydaşların katılımına açıktır, kontenjan 100 kişi ile sınırlıdır.
Tarih ve Saat : 5 Şubat 2024 Pazartesi 10.00-12.00
Toplantı yeri : Zoom
Toplantı Kimliği : 917 5583 6304
Şifre : 531276
Bağlantı Linki :
https://zoom.us/j/91755836304?pwd=YnVXRHM0Zmxtc29peExtMk1ldEdQZz09

Other News

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor
Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi
2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, uzman kadrosunu güçlendirmeye ve bölgesel kalkınma çalışmalarını nitelikli insan kaynağıyla desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Zülal Bozdemir ve Tansel Kutlu, 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla Ajansımızda uzman personel olarak görevlerine başlamışlardır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
Program ile TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük, Bartın) ekoturizm ve doğa sporlarını mevcut turizm potansiyeliyle bütünleştirerek geliştirmek ve ürün ile destinasyon markalaşmasını güçlendirmek amacıyla, destinasyon yönetimi yaklaşımı doğrultusunda turizm sektöründeki aktörlere teknik destek sağlamak hedeflenmektedir.