Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

21 April 2025 - 96 Read

Karabük Valiliği koordinasyonunda, “İşte Birlik, Güçte Birlik: KARABÜK” sloganıyla yürütülen Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında planlama sürecinin ardından uygulama aşamasına geçildi. Yaklaşık iki ay süresince kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri 11 ana başlık altında bir araya gelerek Karabük’ün temel meselelerini değerlendirmiş; ortak akla dayalı çözüm önerileri geliştirilmiş ve kapsamlı bir eylem planı oluşturulmuştur.

Yaklaşık iki ay süren çalışmalar sonucunda, paydaşların katkısıyla hazırlanan eylem planı; 11 ana başlık, 46 alt başlık ve 188 faaliyetten oluşmakta olup Karabük’ün öncelikli sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunmaktadır. Her alt başlık için en az bir proje üretilmesi hedeflenen süreçte, ilgili Bakanlıklara sunulmak üzere 21 proje hazır hale getirildi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Kalkınmada Sivil Toplumun Rolü” başlığı altında ise; sivil toplumun kalkınma süreçlerindeki etkinliğini artırmaya yönelik 3 alt başlık ve 16 faaliyeti içeren bir eylem planı hazırlanmış, 3 proje başvuruya hazır hale getirilmiştir.

2025 yılı boyunca, eylem planında yer alan faaliyetlerin somut uygulamalara dönüştürülmesi ve Karabük genelinde kamu-sivil toplum iş birliği modelinin kurumsallaştırılması hedefleniyor. Afet ve acil durum yönetimi, toplumsal dayanışma, bağımlılıkla mücadele, kalkınma, kadın ve çocuk hakları, özel gereksinimli bireylerin desteklenmesi, kent kültürü ve tanıtımı ile eğitim ve gençlik çalışmaları gibi birçok tematik alanı kapsayan planın, Karabük’ün sosyal ve kurumsal gelişimine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Süreçte oluşturulan koordinasyon yapısının korunması ve projelerin etkin biçimde uygulanmasıyla birlikte, kamu hizmetlerinde katılımcılık ve çok paydaşlı yaklaşımın güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Other News

All News

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi

2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, uzman kadrosunu güçlendirmeye ve bölgesel kalkınma çalışmalarını nitelikli insan kaynağıyla desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Zülal Bozdemir ve Tansel Kutlu, 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla Ajansımızda uzman personel olarak görevlerine başlamışlardır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

Program ile TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük, Bartın) ekoturizm ve doğa sporlarını mevcut turizm potansiyeliyle bütünleştirerek geliştirmek ve ürün ile destinasyon markalaşmasını güçlendirmek amacıyla, destinasyon yönetimi yaklaşımı doğrultusunda turizm sektöründeki aktörlere teknik destek sağlamak hedeflenmektedir.