Bartın’da Güçlü Gelecek, Nitelikli İş Gücüyle İnşa Edilecek!

25 Mart 2022 - 796 Okunma
Ajansımızın 2020 yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında "Bartın’da Güçlü Gelecek, Nitelikli İş Gücüyle İnşa Edilecek!" isimli projesi ile destek almaya hak kazanan Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine; yenilenebilir enerji teknolojisi alanı için güneş enerjisi uygulamaları atölyesi, motorlu araçlar teknolojisi alanı için araç bakım servis atölyesi, elektrik elektronik teknolojisi alanı için akıllı bina sistemleri laboratuvarı ve bilişim teknolojileri alanına robotik kodlama atölyeleri kurulmuştur. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce 2019 yılında belirlenen “Mesleki ve Teknik Eğitim” temasıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin toplam yatırım bütçesi 691.348 TL olup destek tutarı 511.364 TL’dir.
Proje kapsamında; bilişim teknolojileri alanında eğitim alan öğrencilerimiz kurulan atölye ile çağımızın en önemli alanlarından olan robotik ve kodlama alanında, elektrik elektronik teknolojileri alanında eğitim alan öğrencilerimiz akıllı bina ve kamera sistemleri meslek alanlarında, motorlu araçlar teknolojileri alanında eğitim alan öğrencilerimiz araç bakım ve servis meslek alanlarında, yenilenebilir enerji teknolojileri alanında eğitim alan öğrencilerimiz ise güneş enerjisi sistemleri, kurulumu, işletilmesi, bakımı, onarımı ve arızalarının giderilmesi konularında yenilikçi teknolojiye sahip atölyelerde uygulamalı eğitimler alma imkanına kavuşmuştur. Teknolojinin getirdiği yeniliklere cevap verebilecek nitelikte eğitim altyapısının geliştirilmesi ve mesleki eğitim kapasitesinin artırılması için kurulan atölyelerde 21 öğretmenimiz makine ekipman kullanımına yönelik 8 saat eğitim alırken nitelikli iş gücü olarak yetiştirilmesi ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte teknisyenlerin sektöre kazandırılması hedefleriyle toplamda 367 öğrencimizin mesleki eğitimleri tamamlanmıştır. Böylece okulda aldıkları uygulamalı eğitimlerle mesleki alanlarında nitelik kazanan öğrenciler mezun olduklarında nitelikli teknisyenler olarak istihdam edilecektir. Bu doğrultuda Bartın 1.Organize Sanayi Bölgesi, proje iştirakçileri ve sektör firmalarına teknik ziyaretler düzenlenerek eğitim alan öğrenciler ve stajyerlerimizin istihdamı konusunda olumlu neticeleneceğine inandığımız görüşmeler gerçekleştirilmiştir.




Diğer Haberler

İnkumu Katı Atık Sahasının Rehabilitasyonu İçin Kurumlar Arası İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğinde “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başladı

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor
Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi
2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı