Batı Karadeniz Girişimcilik Çalışma Grubu Toplantısı Gerçekleştirildi

4 Temmuz 2024 - 531 Okunma
Ajansımız tarafından 2024-2026 yılları arasında odaklanılacak Mesleki Gelişim Sonuç Odaklı Programı (MESLEK SOP) kapsamında bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla ilgili paydaşlarla Batı Karadeniz Girişimcilik Çalışma Grubu oluşturulmuştur. Çalışma grubu BAKKA, ticaret ve sanayi odaları, KOSGEB müdürlükleri, esnaf ve sanaatkar odaları birlikleri, üniversiteler, teknopark müdürlükleri ve İŞKUR müdürlükleri temsilcilerinin yer aldığı 21 asil ve 21 yedek üyeden oluşmaktadır.
Paydaşlar arasında sinerji oluşturulmasının ve girişimcilik ekosistemini destekleyecek çalışmaların birbirini tamamlayacak şekilde ve koordineli yürütülebilmesinin amaçlandığı çalışma grubunun açılış toplantısı melek yatırımcı, Galata İş Melekleri ve Endeavor Türkiye üyesi, F+ Ventures, Arya Kadın Yatırım Platformu ve Fark Labs kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter’in ve bölge paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi ALTUNSU açılış konuşmasında çalışma grubunun amacını, Ajans olarak girişimcilik kapsamında yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları aktarmıştır. Bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesinin ve paydaşlar arasında iş birliği yapılarak faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yapmıştır.
BAKKA Sürdürülebilir Kalkınma Birim Başkanı Ümran Öztürk CAN tarafından yapılan sunumda MESLEK SOP faaliyetleri ve kadın girişimciliği/kadın istihdamı teması hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.
Ahu Büyükkuşoğlu Serter ise sunumunda girişimcilik ekosisteminde kadın girişimciliği ve kadın yatırımcılığının önemine vurgu yapmış, girişimcilik ve melek yatırımcılık ile ilgili tecrübelerini paylaşmıştır. Arya Kadın Yatırım Platformu ve Fark Labs faaliyetleri hakkında bilgi vermiştir.
Sunumların ardından çalışma grubu temsilcilerinin katılımıyla iş birliği yapılabilecek konular hakkında iştişarelerde bulunulmuştur.
Programın devamında Zonguldak Sibervatan Yetkinlik Merkezi ve Zonguldak Gömülü Sistem Teknolojileri Uygulama Merkezi ziyaret edilerek girişimcilerin sunumları dinlenmiştir.
Genç girişimciler ve kadın girişimciler ile yapılan girişimcilik ve melek yatırımcılık üzerine tecrübe paylaşımı görüşmesi ile program sonlandırılmıştır.









Diğer Haberler

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor
Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi
2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, uzman kadrosunu güçlendirmeye ve bölgesel kalkınma çalışmalarını nitelikli insan kaynağıyla desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Zülal Bozdemir ve Tansel Kutlu, 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla Ajansımızda uzman personel olarak görevlerine başlamışlardır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
Program ile TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük, Bartın) ekoturizm ve doğa sporlarını mevcut turizm potansiyeliyle bütünleştirerek geliştirmek ve ürün ile destinasyon markalaşmasını güçlendirmek amacıyla, destinasyon yönetimi yaklaşımı doğrultusunda turizm sektöründeki aktörlere teknik destek sağlamak hedeflenmektedir.