04 Temmuz 2024 - 114 Okunma

Ajansımız tarafından 2024-2026 yılları arasında odaklanılacak Mesleki Gelişim Sonuç Odaklı Programı (MESLEK SOP) kapsamında bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla ilgili paydaşlarla Batı Karadeniz Girişimcilik Çalışma Grubu oluşturulmuştur. Çalışma grubu BAKKA, ticaret ve sanayi odaları, KOSGEB müdürlükleri, esnaf ve sanaatkar odaları birlikleri, üniversiteler, teknopark müdürlükleri ve İŞKUR müdürlükleri temsilcilerinin yer aldığı 21 asil ve 21 yedek üyeden oluşmaktadır.

Paydaşlar arasında sinerji oluşturulmasının ve girişimcilik ekosistemini destekleyecek çalışmaların birbirini tamamlayacak şekilde ve koordineli yürütülebilmesinin amaçlandığı çalışma grubunun açılış toplantısı melek yatırımcı, Galata İş Melekleri ve Endeavor Türkiye üyesi, F+ Ventures, Arya Kadın Yatırım Platformu ve Fark Labs kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter’in ve bölge paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi ALTUNSU açılış konuşmasında çalışma grubunun amacını, Ajans olarak girişimcilik kapsamında yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları aktarmıştır. Bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesinin ve paydaşlar arasında iş birliği yapılarak faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yapmıştır.

BAKKA Sürdürülebilir Kalkınma Birim Başkanı Ümran Öztürk CAN tarafından yapılan sunumda MESLEK SOP faaliyetleri ve kadın girişimciliği/kadın istihdamı teması hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

Ahu Büyükkuşoğlu Serter ise sunumunda girişimcilik ekosisteminde kadın girişimciliği ve kadın yatırımcılığının önemine vurgu yapmış, girişimcilik ve melek yatırımcılık ile ilgili tecrübelerini paylaşmıştır. Arya Kadın Yatırım Platformu ve Fark Labs faaliyetleri hakkında bilgi vermiştir.

Sunumların ardından çalışma grubu temsilcilerinin katılımıyla iş birliği yapılabilecek konular hakkında iştişarelerde  bulunulmuştur.

Programın devamında Zonguldak Sibervatan Yetkinlik Merkezi ve Zonguldak Gömülü Sistem Teknolojileri Uygulama Merkezi ziyaret edilerek girişimcilerin sunumları dinlenmiştir.

Genç girişimciler ve kadın girişimciler ile yapılan girişimcilik ve melek yatırımcılık üzerine tecrübe paylaşımı görüşmesi ile program sonlandırılmıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et