09 Mart 2017 - 1763 Okunma

2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Ajansımızca desteklenen “Çaycuma OSB Daha Temiz Sanayi İçin Evsel Atık Su Arıtma Tesisi Kuruyor” isimli proje 19 Ocak 2017 tarihinde imzalanan sözleşmeyle beraber uygulama aşamasına geçti. Zonguldak’ta sanayi alanında çevresel sorunların çözümüne yönelik altyapı çalışmaları gerçekleştirerek bölgedeki sanayi sektörünün gelişimine katkı sağlamak genel hedefiyle yola çıkılan proje ile Çaycuma OSB’nin atık su yönetimi konusundaki eksiklikleri araştırılarak, çözüm yolları bulundu.

Yapılan araştırma kapsamında Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi kaynaklı atık suların toplamının 690 metreküp/gün  düzeyinde olduğu ve kurulum aşamasında olan işletmelerin faaliyete geçmesi ile gelecek 10 yıllık sürede toplam debinin 1000 metreküp/gün civarlarında olacağı öngörüldü. Belediye tarafından tesisi yetersizliği nedeniyle mevcut arıtma tesisine kabul edebileceği toplam atık su miktarının 3000-3900 metreküp/gün olması sebebiyle, acilen arıtma tesisi yatırımı ihtiyacının olduğu anlaşıldı. Bu kapsamda 16.304,21 metrekare alanda evsel atık su tesisi kurulması amacıyla proje oluşturuldu. Projenin Ajansımızca kabulü sonrasında derhal ihale çalışmalarına başlandı ve ilan aşamasına gelindi. Proje sonucunda Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından 1000 metreküp/gün kapasiteli (5 adet 200 metreküp/gün) evsel atık su paket arıtma tesisi için kurulum işlemleri tamamlanmış ve tüm izinler alınmış olacak.

Ajansımız İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi uzmanları tarafından yapılan İlk İzleme Ziyareti incelemelerde, ilgili tesisin bölge için taşıdığı yüksek öneme dikkat çekildi ancak proje süresinin 9 ay olması sebebiyle süresi içerisinde tamamlanamama riskinin bulunduğu tespit edildi. İlgili tespitler için gerekli önlemleri alacağına dair inancımızın tam olduğu Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne hem hızlı, hem kaliteli, hem de çözüm odaklı faaliyetleri süresince Ajans olarak gereken desteği vereceğimizi hatırlatıyor, kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et