02 Haziran 2017 - 1701 Okunma

2016 Yılı Küçük Ölçekle Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Ajansımızca desteklenen ve Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çaycuma OSB Daha Temiz Sanayi İçin Evsel Atık Su Arıtma Tesisi Kuruyor” isimli projenin en önemli çıktısı olan yapım işi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

10.03.2017 tarihinde çıkılan gazete ilanı neticesinde 03.04.2017 tarihinde yapılan ihale kapsamında en avantajlı teklifi veren yüklenici firmayla anlaşma sağlanmıştı. Karşılıklı olarak imza altına alınan sözleşme sonrasında yükleniciye yer teslimi yapılarak inşaat işlerine başlandı. Ajansımız İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi tarafından yapılan denetim ziyaretinde betonarme dengeleme havuzu çamur tankı yapımının devam ettiği ve paket arıtma sistemleri için gerekli altyapının uygulama bölgesinde hazırlandığı görüldü. Bundan sonraki süreçte paket arıtma tesislerinin montajı ve devreye alınma faaliyetleriyle projeye devam edilecek.

Yüklenici firma faaliyetlerini tamamladığında Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi her biri 200 m³/gün kapasiteye sahip olmak şartıyla beş adet toplamda 1000 m³/gün kapasiteli evsel atık su arıtma tesisi hizmete alınmış olacak. Yatırım, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan işletmelerin atıklarını arıtacak ve bölgeye çekilecek yeni yatırımcıların da atıklarını arıtmaya yetecek kadar geniş kapasiteye sahip olacak. Paket atık aratma tesisinin Ekim 2017 tarihi itibariyle tamamlanarak bölgenin hizmetine sunulması bekleniyor.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et