15 Ekim 2014 - 3132 Okunma
Ulaşım; insanların, kaynakların, ürünlerin ve bilginin bir yerden bir yere taşınmasını ifade eder. Lojistik ise bunların ihtiyaç duyulan zamanda doğru yerde olmasını sağlayan bir araçtır. Dünyada ticaretin serbestleşmesiyle birlikte rekabetin artması ve küresel/bölgesel ölçekte organizasyonların ağırlık kazanmasıyla taşıma mesafelerinin uzaması, hız unsurunu ve ulaşım altyapısının gerekliliğini öne çıkartmaktadır. Kaynakların ve ürünlerin tam zamanında ve düşük maliyetle alıcılara ulaştırılması gereği lojistiğin önemini artırmaktadır.
 
Gelişmekte olan ülkeler arasında en canlı ekonomilerden biri olan Türkiye, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayarak Doğu ve Batı arasında doğal bir köprü işlevi görmektedir. 
 
Türkiye’nin stratejik konumu; 1,5 milyar nüfuslu, GSYİH'si toplam 25 trilyon ABD dolarına ulaşan ve 8 trilyon ABD doları ile dünyadaki toplam ticaretin neredeyse yarısına karşılık gelen bir dış ticaret değerine sahip birden fazla pazara erişim sağlamaktadır. 
 
Son on yılda gerçekleştirilen kamu ve özel altyapı yatırımları, ülkedeki lojistik hizmetlerini önemli ölçüde geliştirmiştir. Çok sayıda yeni hava alanı inşa edilmiş, ülkenin her yerinde çift yönlü yollar kullanılmaya başlanmış, hızlı tren ağı büyük şehirlere ulaşmaya başlamış ve Türk limanlarının kapasitesi artmıştır. 
 
Türkiye’nin Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya kolay erişim imkânı sağlayan avantajlı coğrafi konumu, ülkenin, değeri 2 trilyon ABD dolarını aşan yük taşımacılığının gerçekleştirildiği bölgede bir üs işlevi görmesini sağlamaktadır. Türkiye’nin mevcut lojistik endüstrisi büyüklüğünün 80-100 milyar ABD doları olduğu tahmin edilmekte ve bu rakamın 2017 yılına kadar 108-140 milyar ABD dolarına ulaşması beklenmektedir.
 
Türkiye aynı zamanda pek çok farklı taşımacılık yöntemi sunarak taşımacılık maliyetlerinin düşürülmesine destek olacak lojistik merkezleri/köyleri de kurmaktadır. 2023 yılına kadar bu merkezler/köylerde gerçekleştirilen toplam yük taşımacılığının 500 milyar ABD dolarına ulaşacağı tahmin edilmektedir.
 
Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden müteşekkil olan bölgemizin ülke sanayisi içerisindeki payı önemli seviyededir. Bir sanayi ve üretim üssü olan bölgemiz için lojistik hayati öneme sahiptir. Bölgemizin lojistik alanında potansiyelini değerlendirmek, lojistikte yeni uygulamalar konusunda ilgilileri bilgilendirmek ve sektör temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliği ile Eskişehir Valiliği himayelerinde “Eskişehir Lojistik Zirvesi” düzenlenecektir.
 
 
ESKİŞEHİR LOJİSTİK ZİRVESİ 
 
 
Tarih: 21 Ekim 2014 – 1 gün
Yer:  Dedepark Otel - Eskişehir
 
09:00 – 09:30: Kayıt
 
09:30 – 10:00: Açılış Konuşmaları
Tamer Değirmenci – BEBKA Genel Sekreteri
Güngör Azim Tuna – Eskişehir Valisi
 
10:00 – 11:30: Panel: Lojistikte Yeni Trendler
Moderatör: 
Prof. Dr. Mehmet Tanyaş – Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı – Lojistik Derneği (LODER) Başkan Yardımcısı
Panelistler: 
Feridun Bilgin  - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı*
Durmuş Döven - Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı*
Mustafa Çiper  - Arkas Lojistik Genel Müdürü 
Mesut Hoşcan  - Hoşcan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı 
Tülay Gül         - Ekol Lojistik Marmara Bölge Yöneticisi 
Mesut Uysal     - TCDD Eskişehir Hasanbey Lojistik Merkezi Müdürü
 
11:30 – 12:00: Kahve arası 
 
12:00 – 13:30: Sunumlar
• Tedarik Zinciri Yönetimi 
  • Tedarik Zincirinde Yeni Uygulamalar - Mehmet Karaca - Tofaş Tedarik Zinciri Geliştirme Müdürü
  • Lojistikte Yalın Uygulamalar - Gökhan Çelikliay –Yalın Yönetim & Üretim Uzmanı - FCB AR-GE Mühendislik Hizmetleri
• Lojistikte Yenilikçi Bilişim Uygulamaları
  • Üretim ve Lojistikte Planlamanın Gücü -  Tolga Yanaşık – Dijitalis Yazılım ve Danışmanlık 
  • SAP Nakliye ve Depo Yönetimi Çözümleri – Fatih Kayadelen - SAP Türkiye Lojistik ve Tedarik Zinciri Çözümleri Yöneticisi
 
13:30 – 14:30: Yemek ve kapanış            
 
* Teyit bekleniyor
 
Eskişehir Lojistik Zirvesine Online Kayıt İçin Lütfen Tıklayınız.
Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et