12 Şubat 2018 - 2103 Okunma

Zonguldak ili Çaycuma ilçesi sınırları içerisinde yer alan Filyos Endüstri Bölgesinde kurulacak sektörlerin teknoloji sınıflamaları yapıldı.

Bu kapsamda, Filyos Endüstri Bölgesinde çevreye duyarlı yüksek ve orta yüksek teknolojili sektörler yer alabilecek olup, Avrupa İstatistik Ofisi (EUROSTAT) tarafından hazırlanan NACE Rev.2 kodlaması çerçevesinde hazırlanan Teknoloji Sınıflamaları Listesine göre Filyos Endüstri Bölgesinde yer alabilecek sektörler şunlardır;

Bölge için belirlenen sektörler

Orta-İleri teknoloji

27

Elektrikli teçhizat imalatı

28

Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı

29

Motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı

30

Diğer ulaşım araçlarının imalatı (30.10 ve 30.30 hariç)

 

Bölgede yer alması muhtemel diğer sektörler

 

Yüksek Teknoloji

21

Temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı

26

Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı

30.30

Hava taşıtları ve uzay araçları ile bunlarla ilgili makinelerin imalatı

 

Orta-Yüksek Teknoloji

25.40

Silah ve mühimmat (cephane) imalatı

32.50

Tıbbi ve dişçilik ile ilgili araç ve gereçlerin imalatı

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamayla 01/06/2015 tarih ve 29373 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 01/05/2015 tarih ve 2015/7691 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen, 597 hektar büyüklüğündeki Filyos Endüstri Bölgesi’nin kamulaştırılması, halihazırda harita yapımı ve jeolojik-jeoteknik etüt raporu hazırlanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığı belirtilmektedir.

Yazıda, bundan sonraki süreçte Bölgede yer alacak yatırımcıların belirleneceği, yatırımcıların ihtiyaçları çerçevesinde imar ve parselasyon planlarının hazırlanması işinin başlatılacağı ve daha sonra bölge altyapısı hazır bir şekilde yatırımcılara tahsis edileceği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Filyos Endüstri Bölgesinin potansiyel yatırımcılara tanıtılması amacıyla tarihi daha sonra bakanlık tarafından açıklanacak bir proje lansman toplantısı gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Bu çerçevede, Filyos Endüstri Bölgesinde yatırım yapmayı düşünen, projenin geleceğini biçimlendirmek ve birlikte değerlendirmek için katkıda bulunmak isteyen yatırımcıların bilgilerine sunarız.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et