06 Haziran 2024 - 960 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı ile Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde yerleşik imalat sanayi işletmelerinin yenilikçilik ve rekabetçilik kapasitesinin artırılmasına yönelik mentorluk/danışmanlık desteği sağlanacaktır. Toplam bütçesi 5.000.000 TL olan program kapsamında verilecek destekler ile KOBİ’lerin rekabet güçlerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

KOBİ’lerin dijital, teknolojik, yeşil dönüşüm faaliyetleri ve ihracat kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik ilan edilen programa başvurular, 06 Haziran 2024 Perşembe günü itibarıyla Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınmaktadır.

Programa imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ statüsündeki işletmeler, Ticaret ve Sanayi Odaları, OSB Müdürlükleri, Küçük Sanayi Siteleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve Birlikleri ile Teknopark ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri başvuru yapabilmektedir.

Programa ve başvuru sürecine ilişkin özet bilgi aşağıdaki program künyesinde, detaylar ise Başvuru Rehberinde yer almaktadır. Başvurular ikişer aylık dönemler halinde yalnızca KAYS üzerinden alınacaktır. Programa dair düzenlenecek olan Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısına ilişkin duyuru ayrıca yapılacaktır. 

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

Başvuru yapmak için tıklayınız (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi-KAYS)

PROGRAM KÜNYESİ

Programın Adı

2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı

Referans No

TR81/24/YTD

Sonuç Odaklı Program

Yenilikçi Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı (YENİLİK SOP)

Programın Genel Amacı

TR81 Düzey 2 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük, Bartın) yerleşik imalat sanayi işletmelerinin yenilikçilik ve rekabetçilik kapasitesinin artırılmasına yönelik mentorluk/danışmanlık (teknik destek) sağlanması amaçlanmaktadır.

Program Öncelikleri

  1. Dijital/teknolojik dönüşüm
  2. Yeşil dönüşüm
  3. İhracat kapasitesinin geliştirilmesi

Program

Bütçesi

5.000.000 TL

Uygun Başvuru Sahipleri

İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ statüsündeki işletmeler

Ticaret ve Sanayi Odaları, OSB Müdürlükleri, Küçük Sanayi Siteleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve Birlikleri ile Teknopark ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri[1]

Proje Başına Destek Tutarı

Başvuru sahibi KOBİ ise; Azami 200.000 TL

Başvuru sahibi Ticaret ve Sanayi Odaları, OSB Müdürlükleri, Küçük Sanayi Siteleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve Birlikleri ile Teknopark ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ise; Azami 500.000 TL

Danışmanlık Süresi

En fazla 6 ay

İlan Tarihi

06 Haziran 2024

Başvuru Dönemleri ve Son Başvuru Tarihleri

Mayıs-Haziran Dönemi

28 Haziran 2024 Saat 17.00

Temmuz-Ağustos Dönemi

29 Ağustos 2024 Saat 17.00

Eylül-Ekim Dönemi

31 Ekim 2024 Saat 17.00

Kasım-Aralık Dönemi

31 Aralık 2024 Saat 17.00

 
 

[1] Bu kurum ve kuruluşların belirlenen program öncelikleri doğrultusunda yalnızca imalat sanayinde faaliyet gösteren en az 3 KOBİ için yapacakları mentorluk/danışmanlık hizmetine yönelik proje başvuruları geçerli olacaktır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et