01 Haziran 2010 - 2348 Okunma

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Brezilya´nın Petrobras şirketi ile birlikte Karadeniz´de yürütülen petrol arama çalışmaları hakkında bilgi verirken, 
 

Erdoğan´ın Latin Amerika gezisine katılan Yıldız, "Çıkmazsa aramaya başka kuyularda devam edeceğiz. Karadeniz´den petrol çıkarsa Türkiye´nin 2017-2018 arasında çok ciddi bir petrol arzı olacak, ancak aramalar sonuç vermeden kesin bir şey söyleyemeyiz," diye konuştu. Her bir kuyu çalışmasının 200 milyon dolara malolduğunu belirten Yıldız, şu anda Orta ve Batı Karadeniz´de arama yaptıklarını söyledi. Yıldız, önümüzdeki dönemde Doğu Karadeniz´de petrol arama çalışmalarının planlandığını ifade etti.

Taşeron yanıtı

Madenlerde taşeron firmalarla ilgili eleştirileri de "istismar" olarak değerlendiren Yıldız, "´Taşeronları kaldıralım´ demekle, bu kafayla çözüm olmaz. Sırf bu açıdan bakarsak Türkiye Taşkömürü Kurumu´nda, kamuda yaşanan kazaları açıklayamayız. Bu çok yanlış. Kapatırsın bu defa 360 milyon TL elinde kalır ama bu kesinlikle çözüm değil," dedi. Yıldız, madenlerin denetimi sırasında eksiklik tespit edilen işletmelere mevcut uygulamada olduğu gibi süre vermek yerine doğrudan kapatma uygulamasına geçileceğini söyledi.
Başbakan Tayyip Erdoğan´ın, "Bu işin kaderinde bu var," sözlerinin çarpıtıldığını savunan Yıldız, "Biz burada bu gerekçeye sığınmıyoruz. Ama bizim konuştuğumuz kaderin gerekçeleri ve sebepleri ile alakalıdır. İnsan faktörünün olduğu her yerde hata payı var demektir. Alınyazımız bir kenara çekilip oturalım gibi algılanmamalı," diye konuştu.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et