14 Nisan 2011 - 2577 Okunma

Avrupa Komisyonu; EDEN (European Destination of Excellence) projesi ile Avrupa turist destinasyonlarının ortak ve farklı özelliklerine ve değerlerine dikkat çekmeyi, turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlayarak ekonomik gelişmeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

 

Avrupa Komisyonunca 2011 EDEN teması olarak belirlenen “İyileştirilmiş Fiziksel Mekanlar” kapsamında başvuru sahipliğini Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı´nın (BAKKA) yaptığı ve Safranbolu Belediyesi, Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Karabük Turizm ve Altyapı Birliği (KARTAB), Yörükköyü ve Hacılarobası Köyü Muhtarlıkları ortaklığında, Safranbolu Eski Çarşı ve Kıranköy mevki Avrupalı Seçkin Destinasyonlar 2011 finalisti oldu. Finalist destinasyonların Değerlendirme Komitesi üyelerince yerinde incelenmesi neticesinde Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışması 2011 Türkiye Ulusal Destinasyonu belirlenecektir.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Bakanlığa ulaşan başvurulardan yapılan değerlendirme neticesinde en yüksek puanı alan diğer dört finalist destinasyon ise şöyle: Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Destinasyonu, İpekyolu Üzerinde Mudurnu, St.Paul Kuyusu ve Çevresi ile Kütahya Evlerini Yaşatma Projesi.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et