07 Ağustos 2015 - 1488 Okunma

2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Ajansımızca destek gören Safranbolu Belediye Başkanlığı’na ait “Mobilya ve Ahşap Eşya Üretimi Teknoloji ile Canlanıyor isimli projemizin uygulama süresi sona ermesine rağmen sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında devamlılığı sağlanmaktadır. Nihai bütçesi 190.600,00 TL olan projemiz kapsamında 15 kişilik gruplar halinde 2 grup günde 6 ders saat, olmak üzere 65 gün ahşap eşya işleme eğitimi almışlardır. Uygulama aşamasında Safranbolu Belediyesi tarafından yürütülen projenin çıktıları 1 adet ahşap CNC atölyesi, 1 adet mesleki eğitim kursu, atölyeye alınan makine ekipmanlar, istihdam edilen 3 kursiyer ve sürdürülebilirlik kapsamında devam eden mesleki eğitimlerdir.

 

Mesleki eğitimler kapsamında, bölgede özellikle mobilya sektöründe ihtiyaç duyulan ara eleman eksikliğine çözüm önerileri sunulmaktadır. Eğitime tâbi tutulan kursiyerlerin yararlanıcımız aracılığıyla mobilya sektörü temsilcileriyle irtibatı sağlanmakta, böylece hem bölgemizin istihdam edebilme kapasitesi artırılmakta, hem de işverenlerin duyduğu ara eleman eksikliği sorununa çözüm yolu getirilmiş olmaktadır.

 

Kamu kurumları, Sivil Toplum Kuruluşlar ve özel kesim tarafından oldukça olumlu karşılanan projenin somut çıktılarının ve başarılarının katlanarak artmasını temenni eder, yararlanıcımıza bu yolda sarf edeceği emek için teşekkür ederiz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et