Safranın üretim alanı genişleyecek

15 Eylül 2010 - 2884 Okunma
Dünyanın en pahalı bitkilerinden olan safranın üretimini geliştirme ve yaygınlaştırmasına yönelik çalışmalar devam ediyor
Karabük´ün Safranbolu İlçesine adını ve dünyanın en pahalı bitkilerinden olan safran üretimi konusunda Konarı Köyü´nde İbrahim Çetintürk´e ait 800 metrekare arazide safran dikimi yapıldı.
ÇEY Şube Müdürü Ahmet Küçükhaskul ve Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvalık ile teknik elemanlar ve üreticilerin hazır bulunduğu tarla gününde bilgiler veren İl Tarım Müdürü Murat Akbay, "Safran üretiminde devamlılığı sağlamak amacıyla bitkisel üretime yatkın olan köylerimizi safran tarımına yöneltmeyi hedefledik. Bu köylerimizde özellikle işgücünün az olduğu ekim-kasım aylarındaki iş gücünü değerlendirmek amaçlanmıştır. 2010 yılında Yazıköy ve Konarı grup köylerimize birer Ziraat Mühendisinin Tar-gel projesi kapsamında istihdamı sağlanmıştır. Bu köylerde uyguladığımız projeler Ziraat Mühendislerimizin koordinatörlüğünde yürütülecektir," dedi.
Diğer Haberler

Batı Karadeniz SoGreen Yeşil Girişim Hibe Programı İlan Edildi

Denetimli Serbestlik Altındaki Bireyler İçin Usta Çırak Etkinliği Düzenlendi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Geçici Olarak Yeni Hizmet Binasına Taşındı

Bartın OSB'de Yeni Teşvik Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Bölgesel Güç Birliği İçin Karabük’te Stratejik Buluşma

BAKKA, OECD Maden Bölgeleri Konferansı’nda Ülkemizi Temsil Etti