Şimdi dünyaya ihracat yapıyor BAKKA´ya Teşekkür....

Şimdi dünyaya ihracat yapıyor BAKKA´ya Teşekkür....

16 Aralık 2011 - 2698 Okunma


 39 yıl önce kurdukları metal atölyesinde yemek masası imalatıyla ticarete başlayan Bartın Madeş Firması fabrika kapasitesini yüzde yüz büyüterek üretim, ihracat ve istihdamda göz dolduruyor. Ahşap ve metali işleyerek farklı malzeme ve renklerden oluşan tasarımlarını yurt içindeki kurum ve kuruluşlarının yanı sıra yurt dışına ihraç eden fabrikada 150 kişi de istihdam ediliyor. Bartın Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firma bu yılın başında aldığı yatırım kararıyla 3 bin metrekarelik kapalı alan kapasitesini 7 bin metrekarelik alana çıkardı. 2 milyon 500 bin liralık tevsii yatırımı gerçekleştiren MADEŞ, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın ‘İşletmelerin Ekonomik Gücünü ve Rekabet Kabiliyetini Arttırmaya Yönelik Mali Destek Programı’ çerçevesinde 400 bin lira hibe desteğinden faydalandı. Yönetiminde bulunduğu Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) heyetini fabrikasına davet ederek gelen heyete yatırımlar hakkında bilgiler veren Madeş Firması Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Çakır kapasite arttırma ve fabrikada makine modernizasyonuyla ilgili bu yılın başında yatırım yapma kararı aldıkları süreçte BAKKA’nın KOBİ’lere yönelik sunduğu yüzde 50 hibe desteğinin firmaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını yönetim kurulu üyeleri Cihat Çakır’ın OSB’deki fabrikasında gerçekleştiren BAKİAD heyeti Türk Ticaret Kanunu’ndaki değişikliklerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak için Serbest Muhasebeciler ve MaliMüşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu üyelerini OSB’de kabul etti.

KALKINMA AJANSI FIRSAT OLDU

BAKİAD ve SMMMO Yönetim Kurulundan oluşan işadamlarına yönelik düzenlenen kahvaltı programında konuşan Madeş Firması Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Çakır 2011 yılı başında 3 bin metrekarelik mevcut kapalı alanı 7 bin metrekareye çıkarmayı hedefleyerek başlanan çalışmaların tamamlandığını söyledi. Fabrikanın metal bölümündeki ihtiyaçtan dolayı pazara daha verimli ve daha rekabetçi ürünler sunabilmek amaçlı yurt dışından bir makine almayı hedeflediklerini, bu projenin 2011 yılı içinde 1,5 milyon liralık maliyetinin olduğunu ifade eden Çakır şunları söyledi. “Projemizi planladık ve inşaatımıza start verip yurt dışında makine arayışına başladık ve bulduk 4. ayda makinemiz geldi 6. ayda ise inşaatımız bitme aşamasına ulaştı. 2011 yılının başında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının bir projesi önümüze geldi. Proje açıklandığında şirketimize uygun yanları incelendi. Bu projeyi aslında biraz düşündük. Çünkü 2011 yılı için bizim planımız vardı. 1,5 milyon liralık bir yatırım planlamıştık. Hesapsız, gücümüzü aşan ya da bizi sıkıntıya sokacak yatırım yapmak istemiyorduk, dünyada ve ülkemizde yaşanan krizler herkesin malumudur. Aile şirket toplantısında bunları masaya yatırarak değerlendirmeler yaptık.BAKKA desteğinden yararlanmamız şirketimiz için fırsat olacaktı biz bu krediyi alırsak 5 yıl sonra yapacağımız yatırımı önceye çekmiş olacaktık. Makine revizesi, üretimde kapasite artışı ve modernizasyon ile ilgili BAKKA kredisine başvurduk. Kredimizin onaylanmasıyla birlikte yatırımımız yaklaşık 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya çıktı. Makinelerimiz bugün itibariyle yerine yerleşti. Isınma ile ilgili ilave ihtiyaçlarımız tamamlanacak. Fabrikamız 7 bin metrekarelik alanda yeni metal makineler ve BAKKA desteği ile 3 tane ahşap makine ile üretimdeki güncelleştirmelerini tamamlamış oldu. Aldığımız yatırım kararımızı, BAKKA hızlandırmış oldu.

BAKKA’YA TEŞEKKÜR

Firmalarının 2 milyon 500 bin liralık tevsii yatırımı gerçekleştirdiğini açıklayan Madeş Firması Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çakır, kapalı alan ilavesi ve metal ve ahşap işleme hatlarının yenilenmesini kapsayan bu yatırımla üretim kapasitesinin yüzde 30 artmasının sağlandığını ifade etti. Ahşap işleme hattının alımında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının ‘İşletmelerin Ekonomik Gücünü ve Rekabet Kabiliyetini Arttırmaya Yönelik Mali Destek Programı’ çerçevesinde 400 bin lira hibe desteğinden faydalanıldığını anlatan Çakır, “Bu yatırımla birlikte, özellikle Bartın’da bölgenin kaynaklarının sürdürülebilir ve verimli kullanımını sağlayarak, ekonomik ve sosyal kalkınmaya destek olmak, istihdam olanaklarını arttırmak, bölgenin ve firmaların rekabet edebilirliğini artırmak suretiyle katkıda bulunulmuştur. Bartın Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikamızda çalışan sayısı 150 kişiye ulaşmış olup, üretiminin yarısını ihraç etmektedir. Bartın merkez, İstanbul Bölge Müdürlüğü ve Hamburg ta kurulu Mades GmbH şirketi vasıtasıyla satış pazarlama faaliyetleri yürütülmekte, müşteri odaklı yaklaşımıyla çalışmalarını sürdürmektedir”

BÜYÜME İSTİHDAM VE İHRACATI ARTTIRDI

Fabrikalarındaki fiziksel, makine ekipman modernizasyonu çalışmalarının yanında satış argümanlarını da geliştirerek piyasada daha rekabetçi olmak adına hem metalde hem de ahşapta yapılan yeniliklerin üretim, istihdam ve ihracata olumlu yansıdığını dile getiren Çakır, babası İsmail Çakır’ın söylediği “Dünyada insana iki şey yetmez biri para diğeri yer” sözünü hatırlatarak para oldukça yer yapıldığını, yer oldukça da paranın kazanıldığını belirtti. 4 ay öncesine geriye doğru baktıklarında 3 bin metrekarelik yerde şimdiye kadar nasıl üretim yaptıklarına şaşırdıklarını dile getiren Çakır, belki de ilerleyen süreçte bu kapasite de yetmeyecek” dedi.

150 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Fabrikalarındaki kapasite artırımı ve modernizasyon çalışmalarından sonra yaklaşık 25 kişinin işe alınarak istihdam edildiğini açıklayan Cihat Çakır şuanda üretimde 125 olmak üzere toplam 150 kişilik istihdamlarının bulunduğunu söyledi. Ürettikleri ürünlerin yüzde 60’ını ihraç ettiklerini, yüzde 40 oranında ise iç piyasaya çalıştıklarını anlatan Çakır, “AB ülkelerine ihracat yapıyoruz, Fransa, İtalya, Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine ihracat yapıyoruz.Ortadoğu, Afrika ülkelerine ihracat konusunda görüşme ve çalışmalarımız var. İhracat konusunda sürekli çalışmalar yaparak, fuarlar ve dış ticaret zirvelerine katılıyoruz. Pazarımızı daha geniş ülkelere yayarak dünyanın bir köşesinde kriz olurken diğer pazar ülkelerinden beslenmeyi hedefliyoruz. Türkmenistan ve Azerbaycan’a ihracat konusunda çalışmalarımız sürüyor” dedi.

FARKLI ÜRÜN VE İNOVASYONLA KRİZ AŞILDI

2012 yılı için verilerin Avrupa’da kriz olacağını gösterdiğine dikkat çeken Cihat Çakır, “Ülkelere verilen puanlar, kredilendirme puanlamalarında bulunan kuruluşların ülkelerin kredi puanını düşürdükçe yine aynı bundan önce yaşanan krizler gibi Avrupa’da krizlerin yaşanacağı görülüyor. Daha önceki krizde firma olarak etkilenmeyişimizin bir tek sebebi vardı. Yeni ürünler üretme ve inovasyon çalışmalarına yoğunluk vererek krizden etkilenmemeyi başardık. Hedefimiz herkesin yaptığı ürünler değil, sektör içinde değişik ürünler üretip, ürün sayılarını artırmayı planlıyoruz. İnşallah 2012 yılı için bir kriz beklemiyoruz. Kapasite artırımı yapmadan önce ihracat için haftada 2 tır sararken şimdi 4-5 tır sararak ihracatı gerçekleştiriyoruz”

ADIMLARINIZI SAĞLAM ATIN

Türkiye’de ekonominin buzlu yolda araba sürmeye benzeten Madeş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çakır ise yaptığı konuşmada, “Değerli işadamlarına sesleniyorum. Türkiye’de ekonomi buzlu yolda araç kullanmaya benzer.Ne olur bu arabayı iyi kullanalım, bu arabayı kaydırmayalım, kaydırırsak nereye vuracağımız belli olmaz. Ne olur adımlarınızı sağlam atın. Yere sağlam basma konusunda asla ödün vermeyin” dedi.

KURUMSALLAŞMA ŞART

Şirketlerde kurumsallaşmanın önemine değinen İsmail Çakır, şirket ve ortaklıklarda yakınlıkların baz alınmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Aile şirketi olmamıza rağmen Madeş´i kurumsallaştırdık. Aranılan bir marka olduk. Krizde pazar alanımızı genişlettik, programlarımızı değiştirerek müşterinin ayağına gittik. Bundan dolayı da krizden çok fazla etkilenmedik. Ürünlerimizin 137 çeşidi Devlet Malzeme Ofisinin kataloğunda yer alıyor”

DİKYURT TEBRİK ETTİ

MADEŞ Firmasının başarılarıyla gurur duyduklarını anlatan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, “Üretim, istihdam ve ihracat yaparak hem kentimize, hem de ülkemize hizmetleri geçen Madeş Aile Şirketindeki başta İsmail Çakır ağabi olmak üzere Yönetim Kurulu Üyemiz Cihat Çakır Bey, Mehmet Bey ve Nuray Hanım ve tüm firma çalışanlarını kutluyorum. Derneklerinin Yönetimini fabrikalarında ağırlayan Cihat Çakır’a teşekkür eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ziyaret sonunda kapasite artırımının hayırlı olmasını dileyerek Cihat Çakır’a Ayetel Kürsi ve Nazar Ayetinin yer aldığı tablo hediye etti.

SMMMO MADEŞİ KUTLADI

BAKİAD’ın davetlisi olarak MADEŞ’in OSB’deki tesislerinde Türk Ticaret Kanunu’ndaki değişikliklerle ilgili fikir alışverişinde bulunan SMMMO Başkanı Aykut Oktay Ulu ve beraberliğindeki Yönetim Kurulu Üyeleri de Madeş Firmasını yatırımlarından dolayı tebrik ettiler. Ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

AHŞAP VE METAL İŞLEMELİ ÜRÜNLER

Madeş´te, modern ofislerin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış ürünlerin, yenilikçi, işlevsel ve dekoratif özelliğe sahip olduğunu anlatan Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çakır, “Ahşap ve metalin ustalıkla işlenmesi, detay çözümleri, farklı malzeme ve renklerden oluşan tasarımları ile her türlü kurumsal kimliğe uygun çalışma alanları oluşturmak mümkündür. Sahip olduğu birikim ve tecrübe ile projeli dekorasyon uygulamalarında birçok kurum ve kuruluş için çalışan memnuniyetini esas alan esnek çözümler sunmaktadır. Metal ürünler: Dosya dolabı-soyunma dolabı-karteks dolabı-takım dolabı-kompakt arşiv dolabı; Okul sıraları: Amfi sıraları, Sandalye, Tabure, Bank v.b; Ahşap Ürünler: Çalışma masası, Yönetici takımı, Dolap, Kütüphane, Komidin, Çekmece grubu v.b. ürünleri üretmekte ve pazara sunmaktadır. Yurtiçinde olduğu kadar ihracata verdiği önem ile yurtdışında da pazar payını her geçen gün artırmaktadır. Avrupa Birliği Ülkeleri başta olmak üzere, Orta doğu ve Afrika da birçok noktaya ihracat gerçekleştirmektedir”

Kaynak: http://www.bartin74haber.com/haber_detay.asp?haberID=2608



Tüm haberler için tıklayınız.

resim185.jpg

Diğer Haberler

Tüm Haberler

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi

2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, uzman kadrosunu güçlendirmeye ve bölgesel kalkınma çalışmalarını nitelikli insan kaynağıyla desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Zülal Bozdemir ve Tansel Kutlu, 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla Ajansımızda uzman personel olarak görevlerine başlamışlardır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

Program ile TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük, Bartın) ekoturizm ve doğa sporlarını mevcut turizm potansiyeliyle bütünleştirerek geliştirmek ve ürün ile destinasyon markalaşmasını güçlendirmek amacıyla, destinasyon yönetimi yaklaşımı doğrultusunda turizm sektöründeki aktörlere teknik destek sağlamak hedeflenmektedir.