11 Temmuz 2017 - 1891 Okunma

Zonguldak'ın bağımlı sektörel yapısını değiştirmek ve il genelinde yeni sektörleri geliştirebilmek amacıyla Zonguldak Valiliği koordinasyonunda, BAKKA tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda,  Çaycuma ilçesinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) OSB için uygun işletme ölçeğinin belirlenmesi, yüksek katma değer elde edilmesi vb. amaçlarla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından "Seracılık Fonksiyonel Tasarım ve Ön Fizibilite Raporu" hazırlanması hizmeti alınmıştır.  

Zonguldak İl Özel İdaresi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nın başvuru sahibi olduğu proje kapsamında hazırlanan taslak raporun değerlendirilerek nihai hale getirilmesi amacıyla 10 Temmuz ve 11 Temmuz 2017 tarihlerinde BAKKA’da bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.

10 Temmuz 2017 Pazartesi günü yapılan toplantıya proje paydaşları olan  Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak İl Özel İdaresi, Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Çaycuma OSB Müdürlüğü ve BAKKA temsilcileri katırılırken 11 Temmuz 2017 Salı günü yapılan toplantıya müteşebbislerin de yer aldığı geniş bir katılımcı kitlesi ilgi göstermiştir.

Toplantılarda, raporu hazırlayan Hollanda merkezli GreenQ Tarımsal Danışmanlık firması yetkilisi İbrahim YILMAZ tarafından ayrıntılı sunum yapılmış ve rapor detaylarıyla ele alınarak ilgili paydaşların görüş ve önerilerine açılmıştır. 

524 dönümlük bir alan üzerinde 30 dönümlük parseller halinde yapılması planlanan yatırım hakkında fizibilite kısmı detaylı olarak incelenmiş özellikle 5,5 yıl öngörülen yatırım geri dönüş süreci paydaşlar tarafından yoğun ilgi görmüştür.

Toplantı, raporun sunumunu müteakip karşılıklı görüş alışverişi ve soru cevap bölümüyle son bulmuştur. Raporun nihali hali önümüzdeki günlerde, http://bakkakutuphane.org/ linki üzerinden ilgililerle paylaşılacaktır.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et