12 Mayıs 2017 - 2148 Okunma

Ajansımız tarafından 2014 yılı KOBİ Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Ayanoğlu Doğa ve Su Ürünleri İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti.’nin denetimi yapıldı. Denetim kapsamında firma sahibi Sadık AYANOĞLU’yla görüşmeler gerçekleştirildi. Firmanın proje kapsamında satın aldığı makine ve ekipmanların, firma demirbaşlarındaki kaydı, uygulama bölgesindeki mevcudiyeti ve proje faaliyetleri kapsamında kullanımı teyit edildi.

Proje kapsamında destek yararlanıcımız Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunan salyangozları toplayarak özellikle Fransa’ya ihraç ettiğini anlattı. Görüşmelerimizi gerçekleştirdiğimiz Sadık AYANOĞLU, çocukluk yıllarında bölgeye gelen ihracatçı gemilere, yerel halk tarafından satılan salyangozların, profesyonel yollarla nasıl toplanabileceğini düşündüğünü, ticarete atıldıktan sonra bu fikrin yatırıma dönüştüğünü anlattı. Salyangozların bölgede yaşayan yerel halk tarafından toplandığı ve bu organizasyonun zorluğu, söz konusu yatırım için en büyük sorunu teşkil ederken, yatırım sayesinde onlarca bayan istihdam ediliyor. Ayanoğlu firmasının gerçekleştirdiği tesis, bir fikrin ortaya çıkması, gelişmesi, yatırıma konu olması ve ülke ekonomisine katkı sağlayarak ekonomik çıkıya dönüşmesi için somut bir örnek olarak ortaya çıkıyor.

Özellikle bayan istihdamına sağladığı katkıdan dolayı takdir ettiğimiz yararlanıcımıza başarılarının devamını diliyor, bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilecekleri yeni yatırım fikirleri geliştirmeli yolunda girişimcilere öncü olmalarını temenni ediyoruz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et