2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı Eylül-Ekim Dönemi Sözleşmeleri İmzalandı

29 Kasım 2022 - 867 Okunma
Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler için “İhracat Odaklı Dış Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi”, “Üretim ve Hizmet Süreçlerinin Geliştirilmesi”; üretici kooperatif ve birliklere yönelik olarak ise “Yöresel Ürünlerin Ticarileştirilmesi ve Markalaştırılması” öncelikleriyle tasarlanan “2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı” Eylül-Ekim döneminde 3 proje başarılı bulundu.
2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında Eylül-Ekim döneminde başarılı olarak değerlendirilen 3 projenin sözleşmeleri, Bartın Valiliğinde BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ile yararlanıcı kurum temsilcileri arasında imzalandı.
BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından program ve projeler hakkında genel bir bilgilendirme yapıldıktan sonra teknik desteğin firmalara sağlayabileceği avantajlar ve bölgeye sunduğu katkılar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Ardından Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan yapmış olduğu konuşmada Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programının önemine dikkat çekerek bölgemizde faaliyet gösteren tüm firmaların yönetim kapasitelerini arttırabilmeleri adına programdan faydalanmalarının önemini vurguladı. Firmalarımızın teknik altyapılarını geliştirmelerinin önemli olduğunu ancak bilgiye ve inovasyona yapılacak yatırımların büyük farklar yaratacağını sözlerine ekledi.
Program sonucunda bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan verimlilik, teknolojik dönüşüm ve uluslararasılaşma çalışmalarına mentorluk/danışmanlık sağlanması amaçlanmaktadır.
Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programında yeni proje başvuruları Kasım-Aralık döneminde kabul edilmeye devam etmekte olup sözleşmesi imzalanan projelere ilişkin liste aşağıda yer almaktadır.
EYLÜL-EKİM DÖNEMİ BAŞARILI PROJE LİSTESİ
REFERANS NO | PROJE ADI | BAŞVURU SAHİBİ |
TR81/22/YTD/0009 | Yalın Üretim Teknikleri ile Coal City Markasını Geliştiriyor ve Dünya Pazarına Açılıyoruz | Volkan Aksoy Aksoy Tekstil |
TR81/22/YTD/0010 | İhracat Odaklı Dış Ticaret Danışmanlığı | Campermen Kamp ve Spor Malzemeleri San. Tic. Ltd. Şti.. |
TR81/22/YTD/0012 | Madeş Yalın Üretim Projesi | Öz-Madeş Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi |


Diğer Haberler

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor
Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi
2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, uzman kadrosunu güçlendirmeye ve bölgesel kalkınma çalışmalarını nitelikli insan kaynağıyla desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Zülal Bozdemir ve Tansel Kutlu, 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla Ajansımızda uzman personel olarak görevlerine başlamışlardır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
Program ile TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük, Bartın) ekoturizm ve doğa sporlarını mevcut turizm potansiyeliyle bütünleştirerek geliştirmek ve ürün ile destinasyon markalaşmasını güçlendirmek amacıyla, destinasyon yönetimi yaklaşımı doğrultusunda turizm sektöründeki aktörlere teknik destek sağlamak hedeflenmektedir.