2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı İlan Edildi

2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı İlan Edildi

31 Mayıs 2022 - 3158 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı 31 Mayıs 2022 tarihinde ilan edilmiştir. Programa imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler ile birlik ve kooperatiflerden başvuru alınacaktır. Başvurular ikişer aylık dönemler halinde  Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacaktır. 2022 yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı için son başvuru tarihi 30 Aralık 2022 Saat 17.00 olarak belirlenmiştir. Projelere ilişkin başvuru, değerlendirme ve uygulama dönemlerine ilişkin ayrıntılı bilgi başvuru rehberi içeriğinde yer almaktadır.

2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı, paydaşlarımızın katılımıyla 10 Haziran 2022 Cuma günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen sunum ile programın tanıtımı yapılmış olup başvuru koşulları, örnek proje konuları ve başarılı bir teknik destek projesi yazmak için ipuçları anlatıldı.

Bilgilendirme toplantısına ait sunum ekte yer almaktadır. 

TR81 Düzey 2 Bölgesi (Zonguldak, Karabük, Bartın) için başvuruların en son 30 Aralık 2022 saat 17.00’a kadar https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) üzerinden yapılması gerekmektedir.

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

PROGRAM KÜNYESİ

Programın Adı

2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı

Referans No

TR81/22/YTD

Sonuç Odaklı Program

Filyos Havzası ve Hinterlandındaki Yatırım Ekosisteminin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (FİLYOS SOP)

Programın Genel Amacı

TR81 Düzey 2 Batı Karadeniz Bölgesinde yerleşik işletmelerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaştıkları verimlilik, teknolojik dönüşüm ve uluslararasılaşma çalışmalarına mentorluk/danışmanlık (teknik destek) sağlanması amaçlanmaktadır.

Program Öncelikleri

  1. İhracat Odaklı Dış Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi (Uluslararası rekabetçilik ve dış ticaret kabiliyetlerinin geliştirilmesi, İmalat sanayinde hedef ürün ve pazarların tespiti ile dış ticaret faaliyetlerinin desteklenmesi, Yerli üretimi sağlanabilecek ürünlerin tespiti ve üretim süreçlerinin geliştirilmesi)
  2. Üretim ve Hizmet Süreçlerinin Geliştirilmesi (Üretim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, Kaynak verimliliği, Yeşil mutabakata uyum, Yalın üretim, Değer ve tedarik zincirlerinin geliştirilmesi, Ar-Ge, tasarım ve inovasyon kabiliyetlerinin geliştirilmesi, Dijital dönüşüm)
  3. Üretici Kooperatif ve Birliklerin Geliştirilmesi (Yöresel ürünlerin ticarileştirilmesi ve markalaştırılması, Kalite, verimlilik, ürün geliştirme, paketleme, lojistik, e-ticaret ve pazarlama kabiliyetlerinin geliştirilmesi)

Program

Bütçesi

2.000.000 TL

Uygun Başvuru Sahipleri ve Proje Başına Azami Destek

  • İmalat Sanayinde Faaliyet Gösteren İşletmeler: 200.000 TL
  • Birlik ve Kooperatifler: 100.000 TL

Proje Süresi

6 ay

İlan Tarihi

31 Mayıs 2022

Başvuru Dönemleri ve Son Başvuru Tarihleri

Mayıs-Haziran Dönemi

30 Haziran 2022 Saat 17.00

Temmuz-Ağustos Dönemi

31 Ağustos 2022 Saat 17.00

Eylül-Ekim Dönemi

27 Ekim 2022 Saat 17.00

Kasım-Aralık Dönemi

30 Aralık 2022 Saat 17.00

bakka-2022-yili-yonetim-danismanligi-td-programi-basvuru-rehberi.pdf

ek-a-teknik-sartname-formu.docx

ek-b-yetkilendirme-karari.docx

2022-yili-yonetim-danismanligi-teknik-destek-programi-bilgilendirme-ve-e.pptx

Diğer Haberler

Tüm Haberler

İnkumu Katı Atık Sahasının Rehabilitasyonu İçin Kurumlar Arası İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

İnkumu Katı Atık Sahasının Rehabilitasyonu İçin Kurumlar Arası İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi

2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, uzman kadrosunu güçlendirmeye ve bölgesel kalkınma çalışmalarını nitelikli insan kaynağıyla desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Zülal Bozdemir ve Tansel Kutlu, 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla Ajansımızda uzman personel olarak görevlerine başlamışlardır.