BAKKA Desteğiyle Bartın Üniversitesi Yeni Girişimcilere Yatırım Yapıyor
31 Mart 2017 - 2386 Okunma
2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Ajansımızca desteklenen ve Bartın Üniversitesi tarafından yürütülen “Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi” isimli proje, faaliyetlerine başladı. Proje kapsamında Bartın Üniversitesi’ne ait Kutlubey Yazıcılar Kampüsünde bulunan 900 m²’lik alanda Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi inşaatı tamamlanacak.
Ajans uzmanlarımız tarafından proje için ilk izleme ziyareti düzenlenerek, uygulama alanı yerinde görüldü. Projenin risk tespiti yapıldı ve alınacak önlemler hakkında proje ekibi bilgilendirildi. Sözleşme imzalanmasından hemen sonra başlayan proje faaliyetleri kapsamında ilk iş olarak Bartın Üniversitesi proje ekibini oluşturarak, başlangıç toplantılarını gerçekleştirdi. Hemen sonrasında, proje kapsamında yapılacak inşaat işlerine başlanabilmesi için koordinatörlük hizmeti alımına yönelik ihale gerçekleştirdi. İhale konusu iş kapsamında yüklenici firma, en kısa süre içerisinde Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin projesini tamamlayacak ve çizimleri Bartın Üniversitesi’ne teslim ederek inşaat ihalesinin yapılması için gerekli bilgi ve belgeleri sağlayacak.
Proje süresi 15 ay olan ve 19 Nisan 2018 tarihinde tamamlanacak olan Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi’nde beş koordinatörlüğün (Uluslararası Projeler Koordinatörlüğü/TUBİTAK Koordinatörlüğü, BAP Koordinatörlüğü, Bölgesel Kalkınma Ajansları, KOSGEB, SAN-TEZ ve Diğer Kurumlar Projeleri Koordinatörlüğü, Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri Koordinatörlüğü ve Patent Koordinatörlüğü) ile beş modülün (Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri, Patent Koordinatörlüğü, Farkındalık, Tanırım, Bilgilendirme ve Eğitim Hizmetleri Birimi, Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri Birimi) aktif bir şekilde hizmet vermesi sağlanacak. Kariyer Merkezi ve Kuluçka Merkezi’nin yeni AR-GE şirketlerine tahsis edilerek TEKMER (KOSGEB, Üniversite, Sanayi ve TSO arasında protokol ile kurulan KOBİ’lerin AR-GE faaliyetlerine destek olan platform) olarak da hizmet vereceğine ilişkin KOSGEB’le işbirliği yapılacak. Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi sayesinde Bartın Üniversitesi, ofise bağlı 5 alt koordinatörlüğün hizmet vereceği 5 adet ofisin, Kuluçka Merkezi ve KOSGEB/TEKMER işbirliğiyle kurulacak Ar-Ge firmalarına tahsis edilebilecek 6 adet ofisin, bir adet Kariyer Ofisinin, çok amaçlı bir eğitim/toplantı salonunun, sekretarya ve muhasebe ofislerinin, resepsiyon ve lobinin, WC ve mutfağın bulunduğu bir girişimci merkezine sahip olmuş olacak.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak bölgemizin kalkınması ve gelişmesi için bölge üniversitelerimizin rolünü önemsiyor ve biz de ortak çalışma kültürü oluşturarak gerekli katkıyı sağlıyoruz. Bu proje kapsamında da yeni girişimcileri yetiştirebilecek bu zor ve uzun süreçte Bartın Üniversitesi’ne başarılar diliyoruz.
Diğer Haberler

Eflani Balı Tescillendi: Kırsalda Kadın Girişimciliği Destekleniyor

İnkumu Katı Atık Sahasının Rehabilitasyonu İçin Kurumlar Arası İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğinde “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başladı

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor
Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi
2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.