Bartın’da Coğrafi İşaret Tescilli Ürün Sayısı Yedi Oldu

8 Aralık 2020 - 1991 Okunma
Farkı ve ünü Bartın’a ait olduğu tescillenen ve dolayısıyla Coğrafi İşaret Tescili alan ürün sayısı yediye ulaştı. Daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce başvurusu yapılan ve tescili alınan “Bartın İşi Telkırma” ya Bartın Belediyesince başvurusu yapılan ve tescili alınan altı ürün daha eklenmiş oldu. Bartın “Ağda Tatlısı”, “Tatlı Böreği,” “Beyaz Baklavası”, İncir Dondurması”, “Kabak Burma Tatlısı”, “Pirinçli Mantısı” listeye yeni giren ürünleri oluşturmaktadır.
2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisinde “Türkiye’nin yerel ve bölgesel değerlerinin markalaşmasını sağlayan bölgesel coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adlarında yapılan marka tescilleri artırılacaktır. Tescil edilen markaların gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde bilinirliğinin artırılması için Kalkınma Ajansları tarafından bölgesel destekler sağlanacaktır” denilmektedir. Bu kapsamda BAKKA, bölge illerinde bulunan Yatırım Destek Ofisleri bünyelerinde Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi faaliyetleri kapsamında paydaş görüşmeleri ve yönlendirmeler yapmaktadır. Ayrıca Ajans bölge kurumlarının yaptığı başvurulara Teknik Destek kapsamında eğitim ve danışmanlık destekleri sağlamaktadır. Nitekim Bartın Belediyesinin 2018 yılında başvuru yaptığı “Bartın Yöresel Yemekleri Coğrafi İşaret Danışmanlığı” projesi kabul edilmiş ve konu ile ilgili eğitim ve başvuru süreç danışmanlık hizmetleri sağlanmıştır. BAKKA, bölge kurum ve kuruluşlarına coğrafi işaret tescili de dahil olmak üzere marka ve patent konularında bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarına devam edecektir.

Diğer Haberler

İnkumu Katı Atık Sahasının Rehabilitasyonu İçin Kurumlar Arası İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğinde “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başladı

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor
Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi
2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı