Erişilebilirlik Menüsü [CTRL+Y]
Erişilebilirlik Videoları
Biz Kimiz
Biz Kimiz
Videoyu başlat
Bölgesel Kalkınma ve Ülkemizde Bölgesel Kalkınma Politikalarının Gelişim Süreci
Bölgesel Kalkınma ve Ülkemizde Bölgesel Kalkınma Politikalarının Gelişim Süreci
Videoyu başlat
Bölgesel Kalkınmanın Yönetişiminde Kalkınma Ajansları
Bölgesel Kalkınmanın Yönetişiminde Kalkınma Ajansları
Videoyu başlat
Kalkınma Planlamasında İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması
Kalkınma Planlamasında İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması
Videoyu başlat

“Feed the Future” Projesinin Destek Sözleşmesi İmzalandı

“Feed the Future” Projesinin Destek Sözleşmesi İmzalandı

17 Temmuz 2023 - 3217 Okunma

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanında uygulanan, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen “Promoting Decent Future Of Work Approach With A Focus Of Gender Equality Grant” (Cinsiyet Eşitliği Odaklı İnsana Yakışır Gelecek Çalışma Yaklaşımının Teşvik Edilmesi Hibe Programı) kapsamında; Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Üniversitesi, Bartın Bilim ve Eğitim Derneği’nin eş başvuru sahibi, Gelecek Araştırmaları Derneği’nin başvuru sahibi ve Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün iştirakçi olduğu “Feed the Future” (Geleceği Besle) isimli proje destek almaya hak kazandı.

Proje TR81 Bölgesinde kadınlar, gençler ve dezavantajlı insanlara organik tarım ve seracılık faaliyetlerine yönelik tarım 4.0 teknolojileri hakkında eğitim ve teknolojilerin sağlanmasını amaçlamaktadır. Proje kapsamında Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsünde; sera eğitimleri, demonstrasyonlar ve işbaşı eğitimleri gerçekleştirmek için AgTech laboratuvarı kurularak, TR81 Bölgesindeki tarım sektörüne yönelik Akıllı Uzmanlık Alanları Raporu oluşturulacak.

Tarım 4.0 uygulamalarına yönelik; eğiticilerin eğitimi, çiftçilerin AgTech becerilerini geliştirme eğitimleri, işsiz gençlere AgTech becerileri ve girişimcilik eğitimleri, üniversite öğrencilerine e-ticaret yetkinliklerini geliştirmeye yönelik eğitimler, tarım ürünlerine yönelik akıllı lojistik sistemleri ve çözümleri eğitimleri, lise ve üniversite öğrencilerine akıllı şehir çözümleri için akıllı tarım uygulamaları ve sistemleri hakkında bilgi verilecek.

Ayrıca 20 KOBİ düzeyinde sera için akıllı sera hizmetleri, çalıştaylar, seminerler ve saha ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Yaklaşık bütçesi 135.000 Avro olan projenin süresi 12 aydır.