Intel, Türkiye´de yatırımı görüşmeye başlıyor

5 Kasım 2011 - 2298 Okunma
ABD’li teknoloji devi Intel, Türkiye’de bir araştırma-geliştirme (Ar-Ge) merkezi yatırımını gündemine aldı.
Intel’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Bhagat, Türk insanının teknolojiye bakışını yerinde incelemek için Türkiye’ye geldi, İstanbul ve Trabzon’da çok sayıda eve konuk oldu. "Türklerin hayatında teknolojinin rolünü görünce şaşırdım" diyen Bhagat, Kaliforniya’daki Intel merkezine dönüşünde Türkiye’de bir Ar-Ge yatırımını tartışmaya açacağını söyledi.
“Her evde kişisel bilgisayar, geniş ekranlı bir televizyon ve akıllı telefon vardı. Gelişmekte olan diğer ülkelerde cep telefonları yaygın ama akıllı telefon sizdeki gibi çok değil. Evlerde bilgisayarın rolü müthiş. Her evde bilgisayarı çocukları eğitim hayatında öne geçirecek bir araç olarak görüyorlar. Günlük yaşamda teknolojinin Türkiye’deki kadar yaygın kullanıldığını diğer ülkelerde görmedim. Hatta içimden ‘Burası gelişmekte olan ülke tanımının üzerine çıkmış’ diye geçirdim.”
Bhagat, “Öncü bir ülke olarak gördüğümüz Türkiye’de yatırım yapmak, hem burada büyümemiz hem de Türkiye’nin diğer ülkeler üzerindeki büyük etkisi nedeniyle önemli. Intel bazı ülkelere sırf kendi pazarı için yatırım yapar. Ama bazı ülkelerin geniş etkisi dikkate alınır. Ben buradan Türkiye’nin Suudi Arabistan, Afrika ve bazı Avrupa ülkeleri bağlamında etkisini görerek ayrılıyorum. Burada bir araştırma ve geliştirme yatırımını Intel’de tartışmaya açacağız" diyerek Türkiye’de teknolojinin günlük yaşamda yoğun biçimde kullanıldığı vurguladı.
Düşüncelerini Intel’deki diğer yöneticilerle paylaşacağını belirten Bhagat, “Türkiye’nin coğrafi konumu, teknolojiye bakışı, ürün çeşitliliği, insanların iletişime verdiği önem, internetin eğitimdeki rolü... Bunların hepsi bir arada düşünüldüğünde eşsiz bir yatırım fırsatı görüyorum. Türkiye’de yatırımın bize ülke sınırlarının ötesinde fırsatlar sunacağını düşünüyorum” dedi.
Nancy Bhagat, 16 milyon tablet bilgisayarın okullara dağıtılmasını, derslerin akıllı tahtalarla verilmesini öngören Fatih Projesi’nin Türk eğitim sistemi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.
Kaynak:http://www.invest.gov.tr/tr-TR/infocenter/news/Pages/031111-intel-consider-research-development-center-turkey.aspx
Diğer Haberler

İnkumu Katı Atık Sahasının Rehabilitasyonu İçin Kurumlar Arası İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğinde “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başladı

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor
Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi
2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı