Karabük teki Taşınmaz Kültür Varlıkları Kitaba Taşındı.
1 Temmuz 2016 - 1808 Okunma
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Ajansımızca destek görüp proje faaliyet süresi sona eren projelerden bir diğeri de Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Karabük Yöresi Taşınmaz Kültür Varlıkları Kitaba Taşınıyor” isimli projemizdir. 8 ay süren proje kapsamında Karabük’ün turizm potansiyelinin etkin bir şekilde kullanımını sağlamak amaçlandı. Bu kapsamda ilin turizm verileri toplanarak ortak bir platforma aktarımı sağlandı.
Veri temini için bir adet kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerine, altı adet de Karabük’ün ilçeleri olan Merkez ilçe, Safranbolu, Eflani, Ovacık, Eskipazar ve Yenice illerindeki ilgililerle toplantılar yapıldı. Toplantılara bayan, engelli ve çocuklar başta olmak üzere her kesimden ilgilinin katılımı sağlandı. Toplantılarda yöre halkının Karabük’teki taşınmaz kültür varlıkları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı tespit edildi ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun da iştirakleriyle konu hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Yapılan bütün toplantı ve faaliyetler sonucunda taşınmaz kültür varlıklarına ilişkin hazırlanan bu veriler, sistemli bir biçimde yazılı ve görsel çıktılara dönüştürüldü.
Turizmbilgi.karabukozelidare.gov.tr adresine harita tabanlı veri sistemi kurularak, herkesin ulaşabilmesi için paylaşıma açılan bu veriler aynı zamanda oldukça detaylı 4 ciltlik kitap serisine de aktarıldı. Meraklılar ve ilgililerin Karabük İl Özel İdaresi’ni ziyaret ederek inceleyebileceği bu kitaplar sayesinde tek bir platformda oluşturulan turizm verilerinin kullanılarak, Karabük’ün turizm pastasından daha fazla pay alması hedefleniyor. Yapmış oldukları proje çalışmaları için destek yararlanıcımıza teşekkür eder, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında projenin devamlılığını sağlamaları için gereken özeni göstermelerini temenni ederiz.
Diğer Haberler

İnkumu Katı Atık Sahasının Rehabilitasyonu İçin Kurumlar Arası İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğinde “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başladı

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor
Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi
2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı