Kozlu Su Sporları Merkezi Projesi

9 Mayıs 2017 - 3049 Okunma
Doğal güzellikleri ve yaklaşık 80 kilometrelik kıyı şeridi ile Zonguldak ili birçok aktiviteye ev sahipliği yapabilecek zenginliklere sahiptir. Bakir kumsalları ve çeşitli su sporlarına elverişli koyları ve görsel şölen sunan falezleri önemli bölgesel değerlerdir. 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ‘Kozlu Su Sporları Merkezi’ adlı proje bu değerleri daha iyi tanıtma olanağının yanı sıra bölgemize su sporları aktiviteleri ve eğitimleri alanında önemli bir tesis kazandıracaktır.
Kurulacak tesis ile deniz sezonun kısa olduğu bölgemizde, denizel turistik aktivitelerin artırılması ve su sporları konusunda bölge halkının farkındalık kazanması hedeflenmektedir. Deniz turizmini çeşitlendirmek ve su sporları konusunda eğitimler vermek üzere kurulması planlanan tesisle yaklaşık 80 km kıyı şeridimizin daha etkin kullanımı adına önemli adım atılmış olacaktır. Proje sonucunda bölgemizde bulunan yüzme havuzlarında temel eğitimlerini tamamlayan yüzücülerimizin, kendilerini su sporlarında geliştirebilecekleri bir merkez bölgemize kazandırılmış olacaktır. Su Sporları merkezinde yelken, rüzgar sörfü, deniz kanosu, su altı sporları alanlarında eğitimler verilmesi ve aktiviteler düzenlenmesi planlanmaktadır. Ayrıca bölge halkına yönelik olarak verilecek eğitimlerle, halkımızın su sporları ve turistik aktiviteler konusunda bilinçlendirilmesi proje amaçlarındandır.
Projenin hayata geçmesiyle birlikte Zonguldak’ta yaklaşık 2000 m²’lik bir rekreasyon alanı oluşturulacaktır. Bu alan içerisinde eğitimlerin yapılacağı dersliklerin, sporcu soyunma odalarının, kafeterya gibi bölümlerin olacağı idari bina, bir adet sabit iskele, iki adet yüzer iskele bulunacaktır. Proje kapsamında idari bina tefriş edilerek sporcuların ve bölge halkının hizmetine sunulacaktır. Bunlara ek olarak turistik kano faaliyetleri düzenlenerek misafirlere Zonguldak’ın doğal güzelliklerini denizden seyredebilme imkanı sunulacaktır.
Doğal güzellikleri, eşsiz koyları ve bakir kumsallarıyla uzunca kıyı şeridine sahip bölgemizin, sahip olduğu deniz avantajını daha etkin kullanabilmesi adına bu tarz projeler büyük öneme sahiptir. Bölge turizmine katkı sunması ve su sporları farkındalığını artırması beklenen projenin Mayıs 2018 itibari ile tamamlanarak hizmete açılması planlanmaktadır.



Diğer Haberler

İnkumu Katı Atık Sahasının Rehabilitasyonu İçin Kurumlar Arası İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğinde “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başladı

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor
Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi
2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı