4113 Yaşındaki Porsuk Ağacı Tescillendi

6 Nisan 2018 - 4727 Okunma
Zonguldak Alaplı'da tespit edilen ve dünyanın en yaşlı 5 ağacından biri olan 4 bin 113 yaşındaki porsuk ağacı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "anıt ağaç" olarak tescillendi.
19.07.2012 tarihli "Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik" ile doğal, uzun ömürlü, fiziksel yönleri ile kendi türünün alışılagelmiş özelliklerinin çok üzerinde boyutlara ulaşmış, kültürel olarak özel bir yere sahip anıt ağaçların tescillenmesi ve bakım çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılmaktadır.
Yapılan bu tescilin ardından porsuk ağacının ulusal ve uluslararası alanda bilinirliliğinin ve tanınırlığının artması, daha fazla ilgi görmesi, turizm rotaları arasında yer alması ve böylelikle bölgeye daha çok turistin gelmesi beklenmektedir.




Diğer Haberler

Personel Alımı Mülakat Sonuçları Açıklandı

1. Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’na Davetlisiniz

Sosyal Girişimcilik Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2026 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı Başvuruları Başladı

Zonguldak’ın Enerji ve Sanayi Dönüşüm Stratejisi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Turistik Karaelmas Ekspresi 2026 Yılı Programına İlişkin İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi



