BAKKA ARACILIĞI İLE JETRO KARDEMİR BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
28 Ocak 2014 - 3712 Okunma
5-12 Mart 2013 tarihlerinde sanayi yapısı bakımından Batı Karadeniz Bölgesi ile benzerlikler arz eden Japonya-Kitakyushu’ya bir teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında Türk-Japon iş ortaklığının geliştirilmesine yönelik adımlar atılmış; JETRO (Japon Dış Ticaret Teşkilatı) ve NISSAN, KYUSHU RAILWAY COMPANY (JR) gibi bölgeye yatırım yapma ihtimali bulunan firmalarla görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşmeler neticesinde ilk geri dönüş JETRO’dan gelmiştir.
Enerji verimliliği ve işbirliği konusunda bölgemizdeki büyük ölçekli tesisler ile görüşmeler yapmak isteyen JETRO temsilcileri 27 Ocak 2014 Pazartesi günü KARDEMİR’i ziyaret etmişlerdir. JETRO İstanbul Genel Müdürü Yasuyuki ISHIGA, Genel Müdür Yardımcısı Toshihiro NAKAJIMA ve Dış Ticaret Uzmanı Emine GÖNCÜ’nün yer aldığı heyetin ziyareti boyunca BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL, SGPB Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA ve SGPB Uzmanı Burcu MİRANOĞLU da hazır bulunmuşlardır.
Ziyaret kapsamında ilk olarak KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl DEMİREL ile makamında görüşülmüş ve genel bilgi alınmıştır. Ardından Genel Müdür Yardımcısı Metin ALTAN heyete üretim birimlerinin, geri dönüşüm ünitelerinin ve enerji üretim tesislerinin yer aldığı sahayı gezdirmiş ve bilgi vermiştir. Görüşmeler, tarafların 2014 yılı Mayıs ayı içerisinde Japon çözüm ortakları ile KARDEMİR başta olmak üzere Karabük İlinde demir-çelik üzerine faaliyet gösteren vizyon sahibi işletmelerin bir araya getirilmesi konusunda mutabık kalması ile sona ermiştir.


Diğer Haberler

Personel Alımı Mülakat Sonuçları Açıklandı

1. Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’na Davetlisiniz

Sosyal Girişimcilik Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2026 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı Başvuruları Başladı

Zonguldak’ın Enerji ve Sanayi Dönüşüm Stratejisi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Turistik Karaelmas Ekspresi 2026 Yılı Programına İlişkin İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi



