Haber

“Bartın’ın Yöresel Değerleri – Usta Çırak Buluşması” Etkinliği Yapıldı

2 Aralık 2019 - 1510 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019 yılı için belirlenen “Meslekî Eğitim Teması” kapsamında, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonunda 28-29 Kasım 2019 tarihinde “Bartın’ın Yöresel Değerleri – Usta Çırak Buluşması” Etkinliği gerçekleştirildi.

\n\n

Program Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Belediyesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bartın Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde düzenlendi.

\n\n

Etkinliğin birinci gününde Bartın Kültür Merkezi2nde, gastronomi alanında eğitim gören meslek lisesi öğrencilerine yönelik meslekî eğitim semineri verildi. İkinci gününde ise, Bartın Gazhane Kültür Parkı’nda öğrenciler ile ulusal ve uluslararası platformda tanımlanmış ünlü mutfak şefleri ve gastronomi uzmanları işbirliğiyle, Bartın’da coğrafi işaret almaya aday yöresel lezzetler hazırlanarak Bartın halkına sunuldu.

\n\n

Programa Dünya İslam Ülkeleri Aşçılar Dernekleri Platformu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Amiraslanow, TAŞPAKON İdari İşler Koordinatörü Hüdaverdi Akgün, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı ve Yemek Kitabı Yazarı Ali Geyik, Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Rasim Çakıcı, TAŞPAKON Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yaşar Mete ve Bartınlı işletme sahibi Mete Ayyıldız katılım sağladı.

\n\n

PROF. DR. TAHİR AMİRASLANOW İLGİ ODAĞI OLDU

\n\n

Etkinliğin birinci gününde düzenlenen Meslek Lisesi Öğrencilerine Yönelik Meslekî Seminer programında, katılımcılar tarafından öğrencilere kariyer tecrübeleri, başarı hikâyeleri ve meslekî bilgi birikimleri aktarılarak tavsiyelerde bulunuldu. Gastronomi alanında uluslararası platformlarda tanınan Prof. Dr. Tahir Amiraslanow ise sunumuyla öğrencilere ders niteliğinde tecrübelerini aktardı.

\n\n

USTA – ÇIRAK İŞBİRLİĞİYLE BARTIN’IN YÖRESEL LEZZETLERİ TANITILDI

\n\n

Bartın’ın Amasra ilçesiyle tanınmış Amasra Salatası ile birlikte mevcutta yeterli üne ulaşamamış beyaz baklava, pirinçli dolma, kabak burması, tatlı börek, ağda tatlısı ve incir donduması ile taş sac, etkinliğin 2. gününde Bartın Gazhane Kültür Parkında, protokol eşliğinde basına ve Bartın halkına sunularak tanıtıldı.

\n\n

Etkinliğin birinci gününde konuşmalarıyla katılımcılara vizyon katan ünlü şefler, Gazhane Kültür Parkı’na ait mutfakta öğrencilerle işbirliği içerisinde Bartın’ın yöresel lezzetlerini hazırladılar. Böylece Bartın’ın gastronomi değerlerinin çeşitliliğinin vurgulanması, hazırlama tekniklerinin hatırlatılması ve ticarileşmesi amacıyla yöresel ürünlere dikkat çekildi.

\n\n

TAŞ SACA TALEP DEVAM EDİYOR

\n\n

Kurucaşile ilçesi ile adını duyuran taş sac, çabuk ısınarak geç soğuyan yapısıyla bölgede bilinen ticari ürünlerden bir tanesi. Gazhane Kültür Parkı’nda taş sacın yemeklere kattığı lezzeti gözlemlemek amacıyla denemeler yapıldı. Taş sacda pişirilen et ürünlerinin lezzeti ünlü şeflerin de dikkatini çekti. Başta Prof. Dr. Tahir Amiraslanow ile ünlü şefler olmak üzere birçok katılımcı Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile irtibata geçerek taş sacın ticarileşerek çalıştıkları bölgelere de ulaştırılmasını talep etti.

\n\n

BARTIN’DA DAHA FAZLA YÖRESEL DEĞER COĞRAFİ İŞARET YOLUNDA

\n\n

Programa Türk Patent ve Marka Kurumu temsilcisi de katılım sağladı. Yapılan toplantılarda coğrafi işaretli ürünlerin önemine değinildi ve Bartın’ın daha fazla coğrafi işaretli ürüne sahip olması için atılması gereken adımlar konuşuldu. Programın işletme sahipleri ve ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından coğrafi işaretli ürünlerin artırılması yolunda farkındalık yaratması ve Bartın’a daha fazla coğrafi işaretli ürün kazandırması hedefleniyor.

\n
Diğer Haberler

Tüm Haberler

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi

2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, uzman kadrosunu güçlendirmeye ve bölgesel kalkınma çalışmalarını nitelikli insan kaynağıyla desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Zülal Bozdemir ve Tansel Kutlu, 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla Ajansımızda uzman personel olarak görevlerine başlamışlardır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

Program ile TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük, Bartın) ekoturizm ve doğa sporlarını mevcut turizm potansiyeliyle bütünleştirerek geliştirmek ve ürün ile destinasyon markalaşmasını güçlendirmek amacıyla, destinasyon yönetimi yaklaşımı doğrultusunda turizm sektöründeki aktörlere teknik destek sağlamak hedeflenmektedir.