Haber

Zonguldak Su Ürünleri Çalışması Hızla Devam Ediyor

4 Ağustos 2022 - 951 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından bölgede sektörel çeşitliliğin sağlanması, yatırımcılara yol gösterilmesi, yeni yatırım alanlarının uygunluğunun tespit edilerek üretim, istihdam ve ihracat kapasitesinin artırılması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması için yürütülen Zonguldak Su Ürünleri Yetiştiriciliği çalışması kapsamında Alaplı, Ereğli, Kilimli, Türkali deniz bölgesinde saha incelemeleri gerçekleştirildi.

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda; BAKKA, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, il ve ilçe Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde yürütülen faaliyet kapsamında, Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Zonguldak’a gelen teknik ekiple birlikte öncelikle Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz’a ziyaret gerçekleştirilerek bilgilendirme yapılmıştır. Programın devamında; Alaplı, Ereğli, Kilimli ve Türkali deniz bölgesinde çeşitli noktalarda su ve deniz tabanı toprak numuneleri alınmış, suyun sıcaklık ve ph değerleri ölçülmüş ve teknik veriler toplanmıştır. Bununla birlikte; Zonguldak Kdz.Ereğli, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları, Meteoroloji Müdürlüğü, Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kdz.Ereğli ve Zonguldak Bölge Liman Başkanlıkları ziyaret edilerek görüş ve öneriler değerlendirilmiş çalışmanın teknik yönleri ve işbirliği hususları istişare edilmiştir.

Çalışmanın devamında Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından hazırlanacak teknik rapor sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetiştiricilik alanlarına ilişkin nihai değerlendirmenin yapılması beklenmektedir. Projenin hayata geçmesiyle Zonguldak ilinde katma değeri ve ihracat potansiyeli yüksek su ürünleri üretimi yapılması, kuluçkahane, işleme tesisi vb. tedarikçi ekosistem ve üretim zincirinin de gelişerek istihdam artışına ve yerel kalkınmaya önemli katkılar sağlanması hedeflenmektedir.

Diğer Haberler

Tüm Haberler

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Turistik Karaelmas Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB iş birliğiyle TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni turizm rotalarının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Turistik Karaelmas Ekspresi 13 Haziran 2025’te seferlerine başlıyor.

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor

Bartın Üniversitesi ve BAKKA İş Birliğiyle “Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi” Başlıyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle “Dijital Teknolojilerde Nitelik Geliştirme Çalışmaları” kapsamında "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi" düzenleniyor.

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi

Karabük Lojistik Merkez Projesi Lojistik Koordinasyon Kurulu Tarafından Kabul Edildi

2013 yılında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hazırlanan ön araştırma raporu ile temelleri atılan Karabük Lojistik Merkez Projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakarak Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Karabük’te Kamu-STK İş Birliği Kapsamında Eylem Planı Hazırlandı

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!

Yeni Uzmanlarımız Aramıza Katıldı!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, uzman kadrosunu güçlendirmeye ve bölgesel kalkınma çalışmalarını nitelikli insan kaynağıyla desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Zülal Bozdemir ve Tansel Kutlu, 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla Ajansımızda uzman personel olarak görevlerine başlamışlardır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Doğa Temelli Turizme Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

Program ile TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük, Bartın) ekoturizm ve doğa sporlarını mevcut turizm potansiyeliyle bütünleştirerek geliştirmek ve ürün ile destinasyon markalaşmasını güçlendirmek amacıyla, destinasyon yönetimi yaklaşımı doğrultusunda turizm sektöründeki aktörlere teknik destek sağlamak hedeflenmektedir.