07 Şubat 2014 - 2742 Okunma

Uluslararası faaliyetlere, işbirliklerine ve bölgeye yatırım çekme çalışmalarına hız veren BAKKA, bölgemize gelecek ulusal ve uluslararası yatırımcılar için “tek durak” olma mantığıyla hizmet veriyor, kurumlar arası koordinasyonu sağlayıp, bölgesel gelişmeye katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Son olarak 24 Ocak 2014 tarihinde Alman bir firmanın bölgemizde hayata geçirmeyi planladığı rüzgar enerjisi yatırımı için çalışma yürüten Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi ve Zonguldak Yatırım Destek Ofisi uzmanları, firmaya talebi doğrultusunda yatırımın bölgemizde yapılması durumunda yararlanılabileceği teşvikler ve devlet destekleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından rüzgâr enerjisi sektöründe yatırım kararı alan Alman firmanın yatırım çalışmaları kapsamında, Ajans merkez hizmet binasında gerçekleştirilen toplantının akabinde, kendi rüzgâr enerjisini üretmek amacıyla sundukları proje başarılı bulunarak BAKKA’dan mali destek almaya hak kazanan Cilas Kauçuk isimli firmaya çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret sırasında Alman firmanın yapmayı planladığı yatırım kapsamında geliştirilebilecek muhtemel işbirlikleri ve bölgenin rüzgâr enerjisi potansiyelinin özel sektör açısından mevcut durumu istişare edildi.

Saha ziyaretinin sonunda bölge düzeyindeki destek mekanizmaları hakkında detaylı bilgi edindiklerini ifade eden firma yetkilileri, ziyaret dolayısıyla son derece mutlu olduklarını ve bir sonraki aşama için tekrardan Ajansla iletişime geçeceklerini belirterek kurumdan ayrıldı.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et