28 Mart 2023 - 479 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında iyi uygulama örneklerinin yerinde incelenmesi ve tecrübe paylaşımı yapılması amacıyla Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) organizasyonuyla Bursa’da girişimcilik ekosisteminde yer alan paydaşlara ziyaret gerçekleştirildi.

Program kapsamında Bursa’daki sosyal girişimcilik paydaşlarından olan ve BEBKA tarafından desteklenen Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi ve Simbiyoz Aktivite Derneği-Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Gelişim Merkezi ziyaret edilerek sosyal girişimcilik başarı öyküleri, ekosistemde yaşanan sorunlar ve potansiyel iş birlikleri hakkında görüşmeler yapıldı.

Yine teknoloji odaklı girişimcilik paydaşlarından olan Bursa ve Uludağ Teknoloji Transfer Ofisleri, Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Model Fabrika, TSO Enerji Verimliliği Merkezi, TİM-TEB Girişim Evi ile BEBKA desteğiyle Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı (ERTEV) tarafından yürütülen proje alanları ve BENMAKER atölyeleri ziyaret edilerek girişimcilik ekosistemini geliştirmek, genç girişimciliğini artırmak, girişimci-yatırımcı eşleştirme verimliliğini artırmak, mesleki eğitimde kalite artışı, ve ULUKOZA Mentor Programı hakkında bilgi alındı.

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak’ın katılımı ile BEBKA hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda ise Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı, sağlanan destekler ve yürütülen girişimcilik programları (Seed-up, Tech-up) hakkında bilgi alındı. Ajansımızca planlanan girişimcilik programlarının tasarımı noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Akabinde Ajans hizmet binasında kurulan İnovasyon Merkezi, Deneyap Atölyesi ve Girişimcilik Merkezi ziyaret edildi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et