29 Aralık 2017 - 1603 Okunma

2016 Yılı Küçük Ölçekle Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Ajansımızca desteklenen ve Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çaycuma OSB Daha Temiz Sanayi İçin Evsel Atık Su Arıtma Tesisi Kuruyor” isimli proje tamamlandı. Projenin en önemli çıktısı olan Atık Su Arıtma Tesisi, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde devreye alınarak hizmet vermeye başladı. Uzun süredir Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinin gündemi meşgul eden atık suların bertaraf edilmesi sorunu da böylece çözüme kavuşmuş oldu.

Yüklenici firma ile imzalanan yapım işi sözleşmesi koşulları proje boyunca Ajansımız İzleme ve Değerlendirme Birimi uzmanları ve Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından takip edildi. Bu süreç boyunca birçok aşamadan geçilerek faaliyetler gerçekleştirildi. Öncelikle arıtma tesisine ait rehber mimari projeler hazırlandı. Paket ünitenin imali ve uygulama alanına teslimi sağlandı. Ardından paket ünitelerin montajı tamamlandı ve işletmeye hazır hale getirildi. Tesisin işletmeye alınması için gerekli testler yapılarak çalışması incelendi. İşletme-bakım talimatnamesi hazırlandı ve işletme personeli eğitildi. Tesisteki terfi tankı içindeki ızgara, terfi pompaları, borulama, elektrik, tesisat işleri ve kumanda panosu montajı tamamlanarak çalışması test edildi. Proje onay dosyası için gerekli evrakların hazırlanması sağlanarak Yeminli Mali Müşavir denetimi için gerekli tedbirler de alındı. Böylelikle son aşamaya gelindi.

20 Ekim 2017 tarihinde sona eren proje ile Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi, bölge sanayisi için daha temiz çalışma altyapısı sunabilecek bir Evsel Atık Su Arıtma Tesisine sahip oldu. Yapımı tamamlanan tesiste bulunan kumanda odası sayesinde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü yetkilileri tesisin çalışmasını uzaktan takip edebiliyorlar ve hata / arıza durumunda yüklenici firma ile irtibata geçerek müdahalede bulunabiliyorlar. Nihai raporlama süreci de tamamlanan proje yaklaşık olarak 1.165.510 TL’ye sonuçlandı. Bu miktarın %70’i Ajansımız tarafından hibe edildi. Tesisin proje faaliyetlerinde belirtildiği şekliyle kullanım durumu bundan sonra da Ajansımız tarafından takip edilecek olup, Ajans olarak Atık su Arıtma Tesisinin bölge kalkınması için faydalı olmasını temenni ederiz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et