30 Ocak 2013 - 1930 Okunma

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2011 Yılı KOBİ ve Sosyal Kalkınma Mali Destek programı kapsamında gerçekleştirilen “Girişimcilerimiz Yetişiyor, KOBİ’lerimiz Güçleniyor” isimli projeye katılanlara sertifika töreni düzenlendi.

 

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende, MÜSİAD’ı tanıtıcı sinevizyon gösterimi sunuldu.


Törende ilk konuşmayı yapan Eski Başkan Faruk Yazıcı, BAKKA işbirliği ile yaklaşık 4 ay önce başlattıkları eğitim programını başarıyla tamamladıklarını söyledi.


Eğitimlere katılanların da mesailerini ayırdıklarını belirten Yazıcı, şöyle dedi: “Bu eğitimlerin, katılımcılara faydası olduğu düşüncesindeyim. Göreve seçilen yönetici arkadaşlarımızın da bu tür projeleri devam ettirmesi görüşümü de bildirmek istiyorum. Günümüzde eğitim olmazsa olmazlardan biridir. Bu düşünceyle yola çıkmıştık. Eğitim almanın sonu da yoktur. İnşallah bundan sonraki süreçte de MÜSİAD Şube Başkanımız İbrahim Sezer ve yönetimimiz bu eğitimleri çeşitlendirerek devam ettireceklerdir. Kalımını da biraz daha genişletilerek sürdürüleceği düşüncesindeyim.”

 

SEZER: BAYRAĞI DÜŞÜRMEYECEĞİZ
 

Son Genel kurulda MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şube Başkanlığına seçilen İbrahim Sezer de,MÜSİAD kuruluşundan itibaren araştırma ve eğitime önem veren bir kuruluş olduğunu savunarak, şöyle konuştu:


Bu manada Karadeniz Ereğli Şubesi de ülke genelinde MÜSİAD’da ilkleri yaşatan şubedir. 2005’de Ereğli’de ‘Karadeniz Akademi’ çalışmasını başlatmıştık. Yine geçtiğimiz yıllarda ilçemizdeki üyelerimize, bize yakın iş camiasına yönelik faydaları olduğunu düşündüğümüz program gerçekleştirdik. O program da Türkiye’ye örnek olmuştur. Bizden sonra ‘MÜSİAD Akademi’ diğer şubelerde de yaygınlaşmıştır.


Bugün Kalkınma Ajanslarıyla müştereken yaptığımız eğitim programının da diğer kalkınma ajanslarına da örnek olmasını temenni ediyorum. Bu programlarımızı BAKKA, KOSGEB gibi destek sağlayan kuruluşlarla beraber, Türkiye’de eğitim konusunda kendini ispat etmiş danışmanlık firmalarıyla beraber devam ettireceğiz. Bu konuda son derece özverili olmaya çalışacağız. Sayın Yazıcı’dan devraldığımız MÜSİAD bayrağını düşürmeden yürütmeye çalışacağız.”

 

TOPLU: İSTİHDAM HEDEFİNİ AŞTIK


BAKKA Proje İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ise, katılımcıların aldıkları eğitimden umdukları katkıyı sağlamaları temennisinde bulunarak, şöyle konuştu:

“BAKKA, son dönemde kurulan ajanslardan biri olmakla beraber yaptığı çalışmalarla Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde adından oldukça sık söz ettirmeyi başaran Kalkınma Bakanlığı bünyesindeki bir kamu kuruluşudur.


İlk olarak KOBİ’lere yönelik başlanan mali destek programlar kapsamında üç ilimizden 37 projeye toplam 8 milyon 500 bin liralık mali destek sağlandı. 2012’nin Temmuz ayında biten bu projelere sağlanan destek sayesinde 557 kişilik yeni istihdam planlanmış olmasına rağmen hedefin üstüne çıkılarak 563 kişilik istihdam ile programımızı kapattık.


KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları mesleki uzmanlık ve liderlik vasıfları gelişmiş yöneticilerimizin 21 konuda eğitimler organize edildi. 7 Eylül 2012’de başlayıp, 19 Ocak 2013De tamamlanan bu eğitimler toplamda 336 saat sürdü. En az 7 ve daha fazla eğitime katılan kursiyerlerimize başarı sertifikaları verilecektir. Bugün de 39 kursiyerimiz bu belgeyi almaya hak kazandı. Programın Ereğli’de düzenlenmesini sağlayan MÜSİAD Şubesi yönetimine, danışmanlık firmasına, eğitimlere gerekli ciddiyet ve hassasiyetle katılarak sertifikaları almaya hak kazanan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.”

   

Konuşmaların ardından, etkinliğe destek veren danışmanlık şirketi temsilcileri, MÜSİAD üyelerinin katıldığı törende 39 öğrenci sertifikalarını, eğitimlerde süreklilik sağlayan 14 kişiye de teşekkür belgeleri verildi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et