13 Kasım 2012 - 2020 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı faaliyet gösterdiği Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde ekonomik kalkınmanın sağlanması adına faaliyetlerine çok yönlü devam etmektedir. Kendisine gelen yatırım taleplerine Mali ve Teknik destekler, doğrudan faaliyet destekleri ile yanıt vermenin yanı sıra devlet teşvikleri ve yatırımcıların kullanabilecekleri kamu ve kamu destekli kurumların işletmelere dönük destekleri hususlarında da yatırımcılara danışmanlık sunmaktadır.

 

BAKKA, 15 Kasım 2012 tarihinde Zonguldak Dedeman Otel’de “KOBİ’ler İçin Destekler ve Finansal Araçlar Zirvesi” düzenleyecektir.

 

“KOBİ’lere Yönelik Destekler ve Finansal Araçlar Zirvesi” kapsamında Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB Başkanlığı, TÜBİTAK –Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Türkiye Kalkınma Bankası, Kredi Garanti Fonu (KGF), Halkbank ve iştiraki kurumlar, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) panelist olarak davet edilmiştir. Zirve kapsamında panelist kurumlar ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Beceri’10 UMEM Projesi, Local Time stant açarak katılım göstereceklerdir.

 

BAKKA, “KOBİ’lere Yönelik Destekler ve Finansal Araçlar Zirvesi” ile bölgemiz KOBİ’lerinin devlet destekleri, yatırım kredileri ve kullanabilecekleri finansman araçları noktalarında bilgilendirilmesini ve farkındalık yaratılmasını, anlatılan destek ve araçların bölgemizde kullanım oranının artmasını ve böylece kayıtlı ekonominin ve ekonomik büyümenin teşvik edilmesi ile bölgemizde ekonomik kalkınmanın sağlanmasını hedeflemektedir.

 

Zirvede, Kalkınma Ajansı destek mekanizmalarının yanı sıra kamu ve kamu destekli kurumların markalaşma, ihracat, yeni ürün geliştirme, katma değeri yüksek ürün üretimi, üniversite sanayi işbirliği, kapasite artırımı ve ürün çeşitliliğinin sağlanması, ar-ge çalışmaları yönünde verdikleri destekler yapılan sunumlar ile aktarılacaktır. Katılımcılar ayrıca konferans salonu dışında oluşturulacak fuaye alanında kurulan stantlar ve görevli uzmanlar vasıtası ile sorularını sorabilecek ve başvuru koşulları hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabileceklerdir.

 

Zirve, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı öncülüğünde kurulan Batı Karadeniz İşbirliği Platformu üyeleri olan bölgemizdeki tüm Ticaret ve Sanayi Odaları, KOSGEB Bölge Müdürlükleri, Kredi Garanti Fonu temsilcilikleri, OSB Yönetimleri, İş adamı dernekleri işbirliği ile gerçekleştirilecektir. 

 
Zirveye ilişkin program ektedir. 
 
Bölge işletmelerimizin programa işletme yetkili kişisi ve desteklere başvuru sürecini yürütecek teknik personeli ile katılması tavsiye olunur.  
 
Katılım için;
baskar@bakka.org.tr adresine katılımcı firma, katılımcı kişi, firmadaki görevleri ve iletişim bilgilerinin mail atılması gerekmektedir. 
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et