14 Aralık 2010 - 2134 Okunma

Bartın Kurtköy mevkiinde köy köprüsü olarak yapılan ve daha sonra Organize Sanayi Bölgesi´nin kurulmasıyla birlikte kendiliğinden sanayi köprüsü konumuna gelen OSB Köprüsü ulaşım konusunda hizmet vermekte zorlanıyor.

 

Bartın Kurtköy mevkiinde köy köprüsü olarak yapılan ve daha sonra Organize Sanayi Bölgesi´nin kurulmasıyla birlikte kendiliğinden sanayi köprüsü konumuna gelen OSB Köprüsü ulaşım konusunda hizmet vermekte zorlanıyor. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin´in Bartın ziyaretinde köprünün yapılması ile ilgili olarak yarı maliyetinin Bartın İl Özel İdaresi tarafından karşılanması kaydıyla söz alınmıştı. Şimdi ağır tonajlı kamyon ve TIR´ların yükünü kaldıramayacak durumda olan eski köprüye alternatif olarak yeni köprü yapılacak. Bir tek aracın geçebildiği köprü, üzerinden ağır vasıta araçlar geçtiği sırada ciddi bir şekilde sallanıyor.

Yeni OSB Köprüsü´nün yapılması ile ilgili olarak da TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin´in Bartın ziyaretinde köprünün yapılması ile ilgili olarak yarı maliyetinin Bartın İl Özel İdaresi tarafından karşılanması kaydıyla söz alındı. Bu konudaki proje çalışmaları İl Özel İdaresi tarafından son aşamaya gelindi. Bartın Organize Sanayi Bölgesinde 2 yıldır devam eden kamulaştırma çalışmalarının Bartın ayağı tamamlandı. Gelinen aşamada Ankara’daki bakanlıklardaki bürokratik işlemler bekleniyor. Bartın OSB’deki yer tahsislerinin başlamasının ardından özellikle tekstil ve demir-çelik sektöründen gelen büyük sanayi parseli talepleri karşılanacak.

MALİYE BAKANLIĞI ÖDENEK

Bartın OSB’ye ikinci köprü yapılması için AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un girişimleri ile Maliye Bakanlığınca 3 Milyon TL ödenek ayrıldı. Zonguldak’ta düzenlenen Bakka toplantısına katılan Başbakan yardımcısı Cevdet Yılmaz’a da DPT sorumlu bakan olması nedeniyle Bartın Valisi İsa Küçük tarafından yeni köprü yapımı için dosya sunuldu. OSB’nin genişlemesine büyük önem veren Vali Küçük yaptığı açıklamada:”Bilindiği gibi Teşvikli İller arasında bulunan Bartın’ın en önemli sorunu Sanayi Arsası üretilememesi ve yatırımcının taleplerine cevap verilememesi olmuştur. Şimdi yapılan çalışmalar sonucunda bu sorun aşılmıştır. Bartın, kendine aynı zamanda Sanayi Kenti dedirtecek büyüklülükte bir Sanayi Alanı üretebilmiştir. Bundan sonraki aşamada gerekli çalışmalar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile müştereken yürütülecektir. Bu alan mevcut Organize Sanayi Bölgemizin 4 katı büyüklüktedir. Özellikle demir-çelik ürünleri üzerine yatırım yapacaklar için uygundur” dedi.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et