31 Ekim 2019 - 968 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’de yerleşim yerleri arasındaki sosyo-ekonomik ilişki yapısını ve işleyişini belirlemek üzere ülke kaynaklarının mekâna duyarlı ve etkin kullanımına altlık oluşturacak olan ‘Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması’ yürütülmektedir.

Türkiye'nin tüm bölgelerinde Kalkınma Ajanslarının koordinasyonunda yapılan çalışma TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde 7-18 Ekim 2019 tarihleri arasında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir. 

Türkiye'de yerleşim yerleri arasındaki sosyo-ekonomik ilişki yapısını ve işleyişini belirleyecek olan Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması kapsamında köy ve belde bazında analizlerin yapılabilmesi amacıyla Köylerde Muhtarlar, Beldelerde ise Belediye Başkanları ile birebir anketler gerçekleştirilerek veriler temin edilmiştir.

Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması kapsamında köy anketleri Zonguldak, Karabük ve Bartın ilçe Kaymakamlıkları ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmiştir. Köy Anketleri kapsamında TR81 Batı Karadeniz Bölgesi Zonguldak’ta 380, Karabük’te 277 ve Bartın’da 263 olmak üzere toplam 920 Köy Muhtarı ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Belde Anketleri kapsamında ise Zonguldak, Karabük ve Bartın’da toplam 22 Belde Belediye Başkanı ile görüşme gerçekleştirilmiştir.

Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması ile yerleşim kademelerinin değişimini değerlendirmek, yeni dinamikler çerçevesinde yerleşimler arası hiyerarşik olmayan ilişkileri belirlemek ve planlama ve yatırım faaliyetlerini yönlendirici bir karar destek sisteminin kurulması hedeflenmektedir.

Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Araştırması kapsamında göstermiş oldukları işbirliği ve destekleri için tüm Zonguldak, Karabük ve Bartın ilçe Kaymakamlıklarımıza, anket uygulamasına katılım sağlayarak destekte bulunan tüm Köy Muhtarlarımıza ve Belde Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et