24 Haziran 2013 - 2844 Okunma

2014-2023 BATI KARADENİZ BÖLGE PLANI KAMUOYU İLE PAYLAŞILMIŞTIR

 

TR 81 BATI KARADENİZ BÖLGESİNİN GELECEĞİNE YÖN VERECEK OLAN 2014-2023 BATI KARADENİZ BÖLGE PLANI TASLAK “MEVCUT DURUM ANALİZİ”, “İL-İLÇE ANALİZİ” VE “GELİŞME EKSENLERİ VE STRATEJİLER” OLARAK ÜÇ CİLT HALİNDE BÖLGE PAYDAŞLARININ GÖRÜŞLERİNİ ALMAK ÜZERE KAMUOYU İLE PAYLAŞILMIŞTIR.

Bölge kaynaklarının sürdürülebilir biçimde yönetilerek, bölge içerisinde ekonomik ve sosyal kalkınmayı hedefleyen çalışmalara yol göstermeyi amaçlayan bu plan 2014-2023 dönemini kapsamaktadır. 2014-2023 Batı Karadeniz Bölge Planı, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda bütüncül bir yaklaşımla gerçekleştireceği kalkınma stratejisinin hedeflerini ve önceliklerini ortaya koyan bir temel politika dokümanıdır. Bu çalışma ile Ajansımız tarafından verilmesi hedeflenen mali ve teknik desteklere zemin oluşturacak bir çerçevenin ortaya konulması hedeflenmiştir.

Plan hazırlanırken önceki dönemlerde bölgeye dair yapılmış olan çalışmalardan faydalanmak, izlenen yöntemlerden birisi olmuştur. Buna ek olarak bilgilerin güncellenmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlardan sorumluluk alanlarıyla ilgili veriler temin edilmiştir. Katılımcılık ilkesi çerçevesinde ilçe ve il merkezlerinde çalıştaylar yapılmış, bölgede bulunan belediyeler, kaymakamlıklar, bölge müdürlükleri, il müdürlükleri, esnaf ve sanatkâr odaları, liman işletmeleri, KOSGEB, üniversiteler, sendikalar, OSB müdürlükleri ve sivil toplum kuruluşları ile yüz yüze görüşmeler yapılmış, soru kâğıdı uygulaması yöntemi ile görüşmeler gerçekleştirilip bölgedeki aktörlerin görüşleri alınarak sektör GZFT analizleri ve stratejilere yön verilmeye çalışılmıştır.

Yapılan çalışmalar neticesinde oluşturulan ve üç cilt halinde sunulan taslak plan görüş ve önerilerinizi beklemektedir.

 
 
Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et