17 Nisan 2018 - 1415 Okunma

Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2016 Yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Akçasu Kanyonu Turizme Kazandırılıyor" projesi çerçevesinde yenilenen kanyon turizme kazandırıldı.

Açılış törenine; Karabük Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Elif Acar, Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, projenin 15 ay sürdüğünü ve ajans olarak 800 bin lira destek verdiklerini söyledi.

Projenin toplam tutarının 1 milyon 900 bin lira olduğunu ifade eden Acar, turistlerin daha güzel vakit geçirecekleri alanlar oluşturulduğunu, üç tescilli köprü, iki tescilli çeşmenin de gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Safranbolu'nun Türkiye turizmi için önemli bir yer olduğunu belirterek,  “Akçasu Kanyonu'nu bitirmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Bu iş daha bitmedi. Az ileride çamaşırhane var, onun sözünü de verdik. Onu da yapacağız, hayata kazandıracağız. İçinde bulunduğumuz alana sahip çıkalım. Buradan çıkan otları, çöpleri hepsini gördük. Lütfen bu alanları koruyalım, çöp atmayalım.” diye konuştu. 

Etkinlik kapsamında BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar ve yüklenici firma yetkilisi Gökhan Sabır’a katkıları ve desteklerinden dolayı Fatih Ürkmezer tarafından plaket takdim edildi.

Açılışın ardından protokol üyeleri, ikramlardan tadarak kanyonu gezdi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et