08 Şubat 2014 - 2513 Okunma

5-12 Mart 2013 tarihlerinde sanayi yapısı bakımından Batı Karadeniz Bölgesi ile benzerlikler arz eden Japonya-Kitakyushu’ya bir teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında Türk-Japon iş ortaklığının geliştirilmesine yönelik adımlar atılmış; JETRO (Japon Dış Ticaret Teşkilatı) ve NISSAN, KYUSHU RAILWAY COMPANY (JR) gibi bölgeye yatırım yapma ihtimali bulunan firmalarla görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşmeler neticesinde ilk geri dönüş JETRO’dan gelmiştir.

Enerji verimliliği ve işbirliği konusunda bölgemizdeki büyük ölçekli tesisler ile görüşmeler yapmak isteyen JETRO temsilcileri Ocak ayı içerisinde KARDEMİR ile yaptıkları görüşmenin ardından ikinci görüşmelerini  13 Şubat 2014 Perşembe günü ERDEMİR ile gerçekleştirmişlerdir. JETRO İstanbul Genel Müdürü Yasuyuki ISHIGA ve Dış Ticaret Uzmanı Emine GÖNCÜ’nün yer aldığı heyetin ziyareti boyunca BAKKA  SGPB Uzmanları H. Şölen MAİLOĞLU ve Burcu MİRANOĞLU da hazır bulunmuşlardır.

Ziyaret kapsamında ERDEMİR Grup Üretim Sistemleri Direktörü Önder Öner ile görüşülmüştür. Tarafların birbirlerini detaylı tanımalarının yanı sıra teknoloji alış verişine de altlık hazırlayan görüşmeler, 2014 yılı Haziran ayı içerisinde Japon çözüm ortakları ile ERDEMİR’in bir araya getirilmesi konusunda mutabık kalması ile  sona ermiştir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et