08 Nisan 2016 - 1999 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) güdümlü projeleri kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Bartın Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Bartın Üniversitesi ile İl Özel İdaresi ortaklığıyla yapılan Bartın İnovasyon ve Test Merkezi Bartın’ın sanayisine öncülük edecek.

Bölgenin orman ürünlerindeki yüksek potansiyeli ve mobilya sanayindeki birikimleri de değerlendirilerek, Organize Sanayi Bölgesi’nde ve Bartın ilinde yer alan makine sanayi, demir çelik sanayi, tekstil, gıda, kimya, plastik gibi bütün sektörlerde de Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, merkezin Bartın sanayisinin lokomotifi olacağını belirterek, “Bartın İnovasyon ve Test Merkezi Bartın gelişimi, yeni ürün geliştirilmesi ve AR-GE çalışmalarının yapılması, üniversite sanayi işbirliğinin gerçekleştirilmesi ve bölgedeki sanayicilerimize katkı vermesi amacıyla 2014 yılında planlanan BAKKA güdümlü projesiyle bir hayalimizi gerçekleştirmek üzere attığımız adımlarla başladı. Bu bölgedeki bütün sanayicilerimize hizmet verecek olan Bartın İnovasyon ve Test Merkezi Bartın’da bütün imalat sektörü ile uğraşan firmaların, yatırım yapmak isteyen firmaların bir cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalarımız neticesinde hayata geçirilmesi gereken bir proje olarak gündemimize oturmuş bulundu” dedi.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Sanayicilere ve yeni yatırımcılara yön verecek çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Çakır, “2014 yılında güdümlü proje ile Kalkınma Ajansı’nın programı önümüze geldiğinde, bizler Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu nasıl değerlendirebileceğimiz konusunda bir değerlendirmede bulunduk. Bu çalışmanın içerisinde başka, farklı görüşlerde bulunuyordu. Ancak bölgemize yatırımcı çekebilmek, bölgemizdeki sanayicilerimize biraz daha güç katabilmek amacıyla, projenin içerisinde kamu sanayi işbirliğini, üniversite işbirliğini bir arada yürütebileceğimiz bir merkez yapalım, bu merkezin Bartın’daki sanayicimize ve bu bölgeye gelecek olan yatırımcımıza öncelik etsin, araştırmalarında da yardımcı olsun fikrini ortaya atarak bir çalışma başlattık. Neticede hazırladığımız projeyi 2014 yılındaki çalışmaya sunduk ve projemiz kabul gördü. Bu proje tamamlandığında Bartın yatırım olanakları olarak sadece Bartın’a değil bölgedeki bütün sanayicilere üniversite sanayi işbirliğini ortaya koyan bir ortamı sağlamış olacak. Bu anlamda burada emeği geçen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kuruluna, bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüz ve ekibine ve katkılarından dolayı üniversitemiz rektörüne çok teşekkür ediyoruz. Bartın’ın çıkış noktası olacak olan, Bartın’daki yatırımlara yön verecek olan, yatırımların gelişmesine fayda sağlayacak olan Bartın İnovasyon ve Test Merkezimizin Bartın’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

İNŞAAT ÇALIŞMALARINI KADIN MÜHENDİS YÜRÜTÜYOR

İnşaatın yapım süreci ile ilgilenen Organize Sanayi Bölgesi İnşaat Mühendisi Selin İpek Kef de inşaatı hızlı bir şekilde bitirerek çalışmalara bin an önce başlamak için yoğun mesaide olduklarını söyledi. Kef, “Bu tesisin Ağustos ayında ihalesi yapılmış ve Eylül ayında da temeli atılmıştı. Şu an yüzde 80’lik bir başarı elde ettik. Mayıs ayında inşallah teslimini gerçekleştireceğiz. İnşaatı müteahhitlerimiz hızlı bir şekilde ilerletmeye çalışıyorlar. Bir an önce teslim edip çalışmalara başlamak istiyoruz” diye konuştu.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et