14 Nisan 2016 - 3228 Okunma

Bartın ilimizdeki Mugada sahil köyünün, altyapısının yeniden düzenlenmesi ve etkin tanıtım faaliyetleri ile bölgenin önemli turizm merkezlerinden birisi olmasını amaçlayan “Bartın İl Özel İdaresi Sahil Köyü Mugada'da Turizmi Çeşitlendirerek Bölge Kalkınmasına Destek Oluyor” projesi uygulama süreci başarıyla devam ediyor.

Proje kapsamında, ihalesi tamamlanarak temin edilen 2 tanesi engelli vatandaşlarımıza tahsis edilmek üzere özel olarak üretilen toplam 6 adet bungalov evin zemin yerleştirmesi tamamlandı. Hava ve arazi şartlarının daha uygun hale gelmesi ile birlikte çocuk oyun sahaları, sosyal ortak alanlar, bisiklet parkurları, alternatif sporlara uygun arazilerin oluşturulması için sahilin temizlenerek yeniden düzenlenmesi faaliyetleri de Bartın İl Özel İdaresine ait iş makinaları ile sürdürülüyor.

Mugada sahilinde turizm çeşitlendirmesi yapmak amacıyla, proje kapsamında bungalov evlerde konaklamanın yanında toplam 30 araç kapasiteli karavan parkı da oluşturularak bölgedeki turist sayısını artırmak ve önemli bir sorun olan konaklama sorununa çözüm olmak da hedefleniyor. Proje bünyesinde yer alan ahşap satış büfesi ile yöresel ürünlerin tanıtımı gerçekleştirilecek, yöreye özgü el sanatları, şifalı bitki, bölgede yetişen sebze ve meyvelerin sergi ve satışı yapılarak bölge halkına destek olunacak.

Bartın İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen, toplam bütçesi 289.574 TL olan proje ile karavan park alanı ve bungalov evleri sayesinde Bartın ilinde konaklamada %3’lük, Bartın iline gelen turist oranında ise %5'lik bir artış hedefleniyor.

Yöre halkında turizm bilincinin oluşturulması amacıyla eğitim ve anket çalışmalarının da eş zamanlı gerçekleştirileceği proje tamamlandığında Mugada sahil köyünün plajını temiz, sağlıklı ve güvenli bir hale getirilerek ülke genelinde tanıtımını yapılacak.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et