11 Mayıs 2018 - 1612 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Ulus Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen “Ulus Belediyesi Otel Restorasyonu” isimli proje sözleşmesi 13 Ocak 2017 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdi. Toplam bütçesi 1.073.707 TL olan projenin % 70’i (751.600 TL) Ajans hibesiyle 15 ayda tamamlanmış olup geçtiğimiz günlerde yapılan coşkulu bir törenle hizmete hazır hale getirildi.

Proje kapsamında, 1993 yılında kurulan ve toplam 20.000 m² yüzölçümlü alanda bulunan Ulus Belediye otelinin güçlendirme ve onarım işlemleri tamamlanarak halkın hizmetine hazır hale getirildi. 3-4 yıldız alabilecek nitelikte birbirine geçitle bağlanan 2 ayrı bina şeklinde tasarlanan belediye oteli bodrum, zemin ve 1. kattan oluşan toplam 2.740 m² bir alana yerleşmiş olup çok amaçlı salon tek kat ve 1.465 m² büyüklüğündedir. Toplam yatak kapasitesi 78 olup 33 adet 2 kişilik yatak odası ve 3 adet dörder kişilik süit odası bulunmaktadır. Zemin katta 11 adet 2 kişilik yatak odası ve 1 adet süit oda, hamam, kapalı yüzme havuzu ve 75 kişi kapasiteli restoranı bulunmaktadır. Otelin bazı zemin ve iç mekân dekorasyon uygulamaları, demirbaş & tefrişatı, çevre düzenlemesi ile peyzajı ise belediye öz kaynaklarıyla tamamlandı.

Projeyle yaklaşık 20 yıldır atıl durumda olan bu tesisin, bölge halkının yaşam kalitesinin ve refah düzeyinin arttırılması, bölgenin turizm altyapı imkânlarının geliştirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi ile bölgesel kalkınmaya da doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlaması beklenmektedir. Ulus ilçesi temiz havası, oksijeni, yeşilin her tonu, akarsuları, şelalesi ve yaylasıyla kampa çok elverişli ve kıymetli bir bölge olarak göze çarpmaktadır. Küre Dağları Milli Parkı eteğinde, ormanla iç içe olan otelin hizmete girmesiyle ilçe turizminde bir hareketlenme yaşanması, bunun ilçe ve bölge ekonomisine de güzel yansımalarının olacağı değerlendirilmektedir. İlçe son yıllarda bisiklet şenlikleri, kamp gibi çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapmaktadır. Ulus Doğa Park Otel çok yakında hizmete girdiğinde ilçeye gelen ziyaretçilerin konaklaması için de önemli bir eksiklik giderilmiş olacaktır.

Doğa Park Otel tüm doğa tutkunlarını Ulus’a bekliyor…

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et