25 Kasım 2014 - 2623 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Ereğli Belediyesi Kent Müzesi düzenlenen törenle açıldı. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Tamer Günebakan, Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri, BAKKA Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan, İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ve Uzman Fethi Tatlılıoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, Orhanlar Mahallesi Kız Kapısı mevkii sindeki 3 katlı binada yerel unsurların sergilendiğini söyledi. Buranın bir bilgi müzesi olduğunu anlatan Uysal, " Yerel değerlerin ön plana çıktığı bu müze, Ereğli’nin doğal, tarihsel ve kültürel değerlerini yansıtıyor. Bilgi kaynaklı bir müze oluşu, önemini bir kat daha attırmıştır. Ben müzenin Ereğli’ye kazandırılmasında BAKKA ve Çekül Vakfı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müzemiz vatandaşlarımızın vereceği katkılarla daha da zenginleşecektir. Halkımızın bu müzeye sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.

Proje Koordinatörü Raif Tokel, ülkede az sayıda bulunan Kent Müzeleri’nin 17’ncisini Ereğli ilçesinde açılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Müzenin sadece eşya değil bilgi ve insan odaklı bir müze olarak halkın hizmetine sunulacağını anlatan Tokel, “Evlerindeki eşyaları Kent Müzesi’ne verenler var, bölge halkının bu anlamda katkılarını bekliyoruz. Müzenin bir odasını da ‘Ereğli ve Yöresi Araştırmaları Merkezi’ yaptık. Zonguldak müze bakımından çok yoksul bir il ancak Ereğli bu konuda da şanslı" diye konuştu.

İzleme Birimi Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ise projeye BAKKA’nın 359.000 TL mali destek verdiğini kaydetti.  Ayrıca, proje, kaybolmaya yüz tutan yerel/yöresel değerleri saptayarak envanterini çıkarmak; göze, kulağa seslenen araç ve gereçlerle günümüz insanını kültürle iç içe yaşatarak; bir müze ortamında sergileyip geleceğe aktarma hedefine ulaşmıştır, şeklinde konuştu.

 

MÜZEYE EMEĞİ GEÇENLERE BAŞKAN UYSAL’DAN PLAKET

Başkan Uysal, tören kapsamında projede katkısı bulunan BAKKA Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan ile Birim Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ve Uzman Fethi Tatlılıoğlu’na teşekkür plaketlerini takdim etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından müze ziyaretçilere açıldı.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et