05 Şubat 2016 - 1536 Okunma

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Bartın Misafirlerini Bekliyor” projesi kapsamında düzenlenecek Ev Pansiyonculuğu Eğitimleri 08.02.2016 tarihinde başlıyor...

Projenin temel amacı; kadınlar başta olmak üzere, genç işsizlerin bu eğitimler aracılığıyla hizmet ve turizm sektörü alanlarında iş gücü piyasasına kazandırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda bölgede ev pansiyonculuğunu sistemleştirmeyi amaçlayan Bartın Misafirlerini Bekliyor projesi ile genç işsizler ve ev hanımlarının, almış oldukları sertifikalı eğitimle, gerek aile gerekse bölge ekonomilerine katma değer sağlamalarının yanı sıra eğitim alan her bireyin evinin bir odasını belirlenen standartlarla dizayn ederek sertifikalandırma sürecinin de tamamlanması ve turistlerin hizmetine sunulması beklenmektedir. Bu kapsamda, Bartın ili ve ilçelerinin turizm hizmet kalitesinin arttırılması ve bu yerlerin cazibe merkezi haline gelerek markalaşmasının sağlanması hedeflemektedir.

Turizmi güçlendirmek ve nitelikli ev pansiyonculuğu oluşturulabilmesi için düzenlenecek 25 ‘er kişilik 4 gruptan oluşan toplam 100 kişiye verilecek toplam 160 saatlik (1 grupta toplam 40 saat /10 gün) eğitimler sonucunda kursiyerlerin ev pansiyonculuğunda profesyonelleşmeleri sağlanacaktır. Turizm alanında gerek özel sektörün gerekse kamu kesiminin özellikle de üniversite işbirliğinin artması, turizm alanında özel sektör yatırımlarının ve inovatif girişimciliğin geliştirilmesi, turizm sektöründe inovasyon faaliyetlerinin artması, bölgede hali hazırda gerçekleştirilen ev pansiyonculuğunda bir standart oluşturulması ve niteliksiz konaklama hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi eğitimler sonucunda ulaşılması beklenen hedeflerdendir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et