06 Kasım 2013 - 2834 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 14 Kasım 2013 Perşembe günü saat 10.00’da Zonguldak Dedeman Otel’de “İnovasyon Semineri” düzenlenecektir.

Dünyaca ünlü Türk dâhisi, İnovasyon Delisi olarak da bilinen ODTÜ Endüstriyel Tasarım bölümü öğretim üyesi ve ODTÜ Teknokent bünyesindeki Designnobis firması sahibi Dr. Hakan GÜRSU’nun konuşmacı olarak yer alacağı seminer başta KOBİ’lerimiz olmak üzere işletmelerinde AR-GE faaliyetleri yapan tüm iş çevrelerinin ve halkımızın katılımına açıktır.

Dr. Hakan GÜRSU, Japon Endüstri Tasarımcıları Derneği ile Japon Hükümeti tarafından düzenlenen “Advance Program of Industrial Design” uluslararası programı çerçevesinde Tokyo Metrosu için geliştirdiği kentsel mobilya projesi ile Pioneer of Design (Tasarımın öncüsü) ödülünü 1991 yılında ilk kazanan Türk olmuştur. 2007 yılında sonunda da Uluslararası tasarım alanında ülkemizin adını başarı ile temsil eden Dr. Hakan Gürsu, International Design Awards ödülünü “VOLİTAN” projesi ile 2 dalda ve 2008 yılında da Green Dot Çevre Oscarını birincilikle kazanan ilk tasarımcı olma şerefine ulaşmıştır. Ekim 2013’e kadar geçen süre içinde çoğu uluslararası olmak üzere toplam 69 tasarım ödülüne layık görülerek dünyanın sayılı tasarım şirketleri arasına girmiş bulunmaktadır. Ülkemizi dünya tasarım sıralamasında 2.'ciliğe taşımış ve en iyi 100 tasarımcı listesinde birinciliğe yükselerek ülkemizin uluslararası tanıtımına önemli bir katkı sağlamıştır.

BAKKA, “İnovasyon Semineri” ile bölgemizde KOBİ’lerin katma değeri yüksek endüstriyel tasarım ürünleri geliştirmeleri ve üretmeleri hususunda farkındalık oluşturmayı; İnovasyon, Yaratıcı Düşünce Geliştirme, Yaratıcılık ve Sürdürülebilir Kalkınma, Katma Değeri Yüksek Akıllı Ürünler Geliştirme, Ar-Ge ve Ürün tasarımı konularında bilgilendirilmeleri sonucunda ortaya çıkması öngörülen yeni inovatif yatırımlar ile bölgemizde ekonomik kalkınmanın sağlanmasını hedeflemektedir.

İnovasyon Semineri, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı öncülüğünde kurulan Batı Karadeniz İşbirliği Platformu üyeleri olan bölgemizdeki tüm Ticaret ve Sanayi Odaları, KOSGEB Bölge Müdürlükleri, Kredi Garanti Fonu temsilcilikleri, OSB Yönetimleri, İş adamı dernekleri işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

 

İNOVASYON SEMİNERİ PROGRAMI

 

Tarih: 14 Kasım 2013 Perşembe

Saat: 10.00 – 13.10

Yer: Dedeman Otel Karaelmas Toplantı Salonu / Zonguldak

 

10.00 Açılış ve Protokol Konuşmaları

10.20 “Tasarım, İnovasyon ve AR-GE”  - Dr. Hakan Gürsu

11.35 Kahve Arası

11.45 “Katma Değeri Yüksek Ürün Kavramı, Ürün Tasarım Süreci”  - Dr. Hakan Gürsu

13.00 Kapanış ve Fotoğraf Çekimi

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et